1 metrelik oy pusulaları basıma girdi

TAKİP ET

Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında yer alacakları sıranın ve aday listesinin kesinleşmesi ardından pusulaların basımına başlandı.

Siyasi partiler ve ittifakların, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde oy pusulasında yer alacakları sıranın ve aday listesinin kesinleşmesi ardından pusulaların basımına başlandı.

ANKARA (İGFA) - AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oy pusulalarının basımına başlandığını duyurdu.

Özel, Pusulanın boyutu 100 cm (bir metre) hayırlı olsun ifadelerini kullandı.

Kesinleşen pusulanın 6. sırasında BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı bulunuyor.

Pusulanın 15. sırasında ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı yer alıyor.

Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan Ata İttifakı ise pusulanın 16. sırasını paylaşıyor.

Pusulanın ilk sırasında Millet Partisi, 2. sırasında Hak ve Özgürlükler Partisi, 3. sırasında Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Sol Parti'den oluşan Sosyalist Güç Birliği İttifakı yer alıyor.

Pusulada, 4. sırada Genç Parti, 5. sırada Memleket Partisi, 7. sırada Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile Türkiye İşçi Partisi'nden oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, 8. sırada Adalet Birlik Partisi, 9. sırada Anavatan Partisi, 10. sırada Yenilik Partisi, 11. sırada Halkın Kurtuluş Partisi, 12. sırada Milli Yol Partisi, 13. sırada Vatan Partisi, 14. sırada Güç Birliği Partisi bulunuyor.

https://twitter.com/recepozel32/status/1648757083901157400