10. Sınıf Konuları Neden Önemli?

TAKİP ET

10. sınıf konuları, diğer sınıflara nazaran, eğitim hayatınızda ayrı bir öneme sahiptir.

10. Sınıf Konuları Neden Önemli?

10. sınıf konuları, diğer sınıflara nazaran, eğitim hayatınızda ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü gireceğiniz üniversite sınavlarında, 10. sınıf konularına ait pek çok soru karşınıza çıkar. Dolayısıyla her bir konuyu iyi öğrenmeniz lisenin sonunda gireceğiniz sınavdaki başarı puanınızı etkileyecektir.

10. sınıf fizik ve kimya da dahil olmak üzere her dersi ihmal etmeden çalışmanız, eksik konu bırakmamanız, öğrendiğiniz konuları bol soru çözerek pekiştirmeniz yararınıza olacaktır.

Okulda işlediğiniz konuları eve geldiğinizde, internette yer alan video eğitimler üzerinden tekrar ettiğinizde, konular aklınızda kalıcı şekilde yer edinecektir. Bu videolar, her ders ve her konu için özel olarak hazırlanmaktadır.

İçeriklerin anlatımı, alanında uzman hocalar tarafından hazırlandığı için, videolarda yazılılarınızda işinize yarayan önemli ipuçlarına da yer verilir. Özellikle 10. sınıf kimya dersi için verilen hap bilgiler sayesinde, konuları daha iyi hatırlayabilir, öğrendiğiniz bilgileri rahatça kullanabilirsiniz.


10. Sınıf Ders İçeriklerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

10. sınıf konuları derslere göre artıp azalmaktadır. Bu sınıfta Türk dili ve edebiyatı, matematik, coğrafya, tarih, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce gibi dersler yer almaktadır. Derslerin içeriğine teker teker baktığınızda, matematik dersine ayrılan zaman -diğerlerine kıyasla- biraz daha fazladır. Yazılılarınızda, test sınavlarınızda, daha doğrusu öğrenim hayatınızda karşınıza sürekli çıkan matematik konularının zorluk seviyesi, bulunduğunuz sınıfa göre değişmektedir. 


Ancak unutulmamalıdır ki öğrendiğiniz her konuyu düzenli tekrarlar yaparak kalıcı hale getirebilirsiniz. Özellikle de matematik konuları için bu yöntemi uygularsanız, başarınız uzun süre devam eder. Sadece matematik dersi için değil, diğer derslerde de başarıyı yakalamak için, planlı ve verimli bir şekilde çalışmalısınız.
Ayrıca, konu konu ayrılarak detaylı şekilde hazırlanmış video eğitimleri izleyebilir, aklınıza takılan soruların yanıtlarını bu eğitimlerde bulabilirsiniz. Tonguç Akademi’nin 10. sınıf dersleri için özel olarak hazırladığı eğitim videolarına link üzerinden ulaşabilirsiniz: https://www.tongucakademi.com/sınıfdetay/10-sınıf/17

Etkili Anlatımlarla 10. Sınıf Matematik Konuları

10. sınıf matematik konuları için hazırlanan eğitim videolarının her biri yeni müfredatla uyumludur. Bu videolar içerisinde sayma, olasılık, sayılar, cebir ve geometri gibi alanlarla alakalı içerikleri bulabilirsiniz. Özellikle sayma ve olasılık konuları geniş bir içeriğe sahip olduğu için, bu ünite içerisinde faktöriyel, olasılık, permütasyon, kombinasyon, toplama ve çarpma yoluyla sayma, saymanın temel prensipleri gibi başlıklar yer almaktadır. 
 


10. sınıf matematik konuları haricinde geometri çalışmak istediğinizde çokgenler, dörtgenler, yamuk, üçgen, paralelkenar, eşkenar dörtgen, dikdörtgen, kare, deltoid, dik piramit ve dik prizma gibi konularla ilgili eğitici videolara da ulaşabilirsiniz. Okulda öğrendiğiniz bu konuların her birine ait video dersleri izlediğinizde, pek çok önemli ipuçlarını da edinebilirsiniz. Tonguç Akademi sizi başarıya ulaştırmak için tüm eğitim videolarında, işinize yarayacak detaylara yer verir.