Afganistan'da Taliban, Polis Kontrol Noktasına Saldırdı: 11 Ölü, 7 Yaralı

TAKİP ET

Afganistan'ın güneyinde bulunan Helmand vilayetindeki bir kontrol noktasına Taliban militanlarının saldırması sonucu 11 polisin öldüğü, 7'sinin ise yaralandığı...

Afganistan'ın güneyinde bulunan Helmand vilayetindeki bir kontrol noktasına Taliban militanlarının saldırması sonucu 11 polisin öldüğü, 7'sinin ise yaralandığı bildirildi.

Bölge polisi yaptığı açıklamada, Helmand vilayetindeki Gereshk ilçesinde sayıları belli olmayan bir grup Taliban'ın, Bayzo bölgesindeki bir güvenlik kontrol noktasına gece saldırıda bulunduğu belirtildi. Militanlar ile polis arasında girilen çatışmada ise 11 polisin öldüğü, 7 polisin yaralandığı kaydedildi. Çatışmalarda militanların ayrıca, 7 polis kontrol noktasını da ele geçirdiği aktarıldı. Açıklamada militanlardan ölülerin ve yaralıların olduğu da vurgulandı.

Öte yandan bölgedeki bazı ilçelerde militanlar ile güvenlik güvenlik güçleri arasında bugün de çatışmaların devam ettiği ifade edildi. Polis, söz konusu bölgelere takviye güçlerin gönderildiğini duyurdu.

Helmand vilayeti, Taliban'ın en güçlü kalelerinden biri olarak biliniyor. Özellikle Nisan ayının başlarından itibaren güvenlik güçleri ile militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.