Ak Parti Sözcüsü Yasin Aktay'dan Myk Sonrası Açıklama

TAKİP ET

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu özelinde yapılabilecek...

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu özelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrası parti sözcüsü Yasin Aktay, açıklama yaptı.

Terörle mücadele konusunda adımlar attıklarını belirten Aktay, "Bölge halkı samimiyetimizi gördü. Ancak bundan sonra büyük bir operasyon yapıldığı zaman bunu bir ameliyat olarak düşünebilirsiniz. Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar faydası olmayan bir örgüt var. Bu örgüt kendi amaçlarını gerçekleştirebilmek için çocuk yaşta insanları dağa kaldırmaktadır. Çocuk haklarını savunan kuruluşların yeterince ilgilenmedikleri önemli bir husustur bu. Çocukları nasıl kurtarabiliriz, bu da bizim sorunumuz. Terör örgütü şimdiye kadar önemli bir mazeret kullanıyordu, Kürtler inkar ediliyordu ama bugün öyle bir ortam olmadığına bölge halkı şahit. Operasyonların yol açtığı bir takım komplikasyonlar, tahrip edilen şehirlerin onarılması yönünde çalışmalara ihtiyaç var. Ekonomik durumu bozulan, göç etmek zorunda kalan insanlar var. Uzun vadede bu insanların rehabilitasyonu yönünde çok kapsamlı bir takım çalışmalara ihtiyaç var." dedi.

Toplumsal restorasyon sürecini başlatacaklarını anlatan AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Şu anda mecbur kalmış olduğumuz, 10 aydır devam etmekte olan operasyonun yan etkilerini gidermek yönünde bir toplumsal restorasyon sürecini yaşayacağız. Birçok bakanlık nezdinde önemli bir koordinasyon gerektiren bir süreçtir. Sürekli olarak duyarlı olmamız gereken bir süreç olacaktır. Orucun kendisi insana başkalarıyla da empati kurma vesilesi sağlıyor." ifadelerini kullandı.