Ak Partili Çamlı'dan Fetih'in 563. Yıl Dönümü Açıklaması

TAKİP ET

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü kutladı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümünü kutladı.

Çamlı, toplantıda yaptığı konuşmada, büyük zaferin lideriyle, milletiyle, inanç ve azimle gerçekleşen muhteşem gayretin destanı olduğunu belirtti. Çamlı şöyle konuştu: "Şimdi, bu vesile ile o günkü fetih ordusunun ruhundan ders alarak bir ve beraber olma günü olduğunu hatırlatmak istiyorum. 80 milyon vatan evladı, bütün unsurlarıyla her birlikte hareket ederek dünyanın susadığı adalete hizmet etmeyi, ilahi müjdeli bir fetih davası olarak görme ve o yolda inanç ve azimle cihad etme zamanıdır. Aziz milletimiz, asırlara sari tecrübesiyle bu müktesebata sahiptir ve bu doğrultuda, her vesile ile müşahede ettiğimiz insanlığın milletimizden bu beklentisi gayet haklıdır ve yerindedir.

Çağ kapayıp, çağ açan Sultan Fatih'in, Akşamseddin'in torunu millet mensupları olarak, aramızdaki farklılıkları ve bu farklılıkları tahrik eden siyonist ve emperyalist odakların oyunlarına gelmeden ve içimizdeki işbirlikçilerine de fırsat vermeden yek vücut olmak ve el ele gayret göstermek, dünyada hakkın hakim olmasını sağlamak insanlığa karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

TBMM'de 65. Hükümetin güven oylaması yapıldığı 29 Mayıs gününde, tarihte olduğu gibi büyüklüğün dinamiklerini tam manasıyla tekrar yakalayarak, zamanın ruhuna uygun Fetihlere hep birlikte koşma dileği ile Konstantiniyye'nin 563. Fatih yıl dönümünü kutluyor, aziz İstanbul'un, Dersaadet'in bir mebusu olarak aziz milletimizi saygı ve hürmetle selamlıyorum."