Bahçeli'den İsrail'e Sert Tepki: Kiralık Katil!
MHP Lideri Bahçeli, İsrail'i 'barış düşmanı' olarak niteledi. İran-İsrail geriliminin nükleer savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in 13 Haziran’da İran’a yönelik gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırıya sert tepki gösterdi.
Gelişmenin yalnızca bölgeyi değil, tüm dünyayı kaygıya sürüklediğini belirten Bahçeli, İsrail’i "küresel emperyalizmin kiralık katili" ve barışın azılı düşmanı olarak tanımladı.
Yazılı açıklamasını sosyal medya hesabından da paylaşan Bahçeli, Gazze’de yaşanan insanlık dramını unutmayacaklarını vurgulayarak, “İsrail’in saldırgan tutumu bölgesel barışa açık bir tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Nükleer savaş uyarısı ve diplomasi vurgusu
İran-İsrail geriliminin tırmanmasının nükleer bir savaşa zemin hazırlayabileceği uyarısında bulunan Bahçeli, bu çatışmanın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomatik çabalarını takdirle karşıladığını da dile getiren MHP lideri, uluslararası toplumun, özellikle ABD’nin barış için daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti.
"Barış kuşağı Türkiye'nin vazgeçilmez hedefi"
Bahçeli ayrıca İsrail’in, Anadolu’yu çevrelemeye ve “Terörsüz Türkiye” hedefini sekteye uğratmaya çalıştığını ileri sürdü.
Türk milletinin her zaman barıştan yana olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin bölgeyi barış kuşağıyla çevreleme idealinden vazgeçmeyeceğini belirtti.
"Savaşın kazananı olmaz; barış herkesin kazancıdır" diyen Bahçeli, İsrail ve İran arasında doğrudan diyalog kurulmazsa küresel çapta bir felaketin kaçınılmaz hale gelebileceğini söyledi