Boyunca Kitap Okudular, Bisikleti Kaptılar

TAKİP ET

"Boyunca Kitap Oku Bisikleti Kap" projesi çerçevesinde 25 bin sayfadan fazla kitap okuyan 20 öğrenci, bisikletle ödüllendirildi.

"Boyunca Kitap Oku Bisikleti Kap" projesi çerçevesinde 25 bin sayfadan fazla kitap okuyan 20 öğrenci, bisikletle ödüllendirildi.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Karesi ilçesinde, öğrenim gören 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Boyunca Kitap Oku, Bisikleti Kap" projesinin ödül töreni Fatih Ortaokulu'nda gerçekleştirildi. Söz konusu proje milli eğitim müdürlükleri ve belediyeler ile yapılan protokolle 20 ilçedeki orta okullarda hayata geçirildi. Projenin başlaması ile birlikte Karesi ilçesinde eğitim gören öğrenciler yıl boyunca okullarında birinci olabilmek için sürekli kitap okudu.

'İYİ BİRER OKUYUCU OLUN'

Öğrencilerin ve velilerin katıldığı ödül töreninde konuşan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, öğrencilerin iyi bir okuyucu olmaları gerektiğini vurguladı. Kitap okuyan çocukların algı dünyasının zenginleştiğine hem de sınavlarda soruları daha iyi kavradıklarını ve süreyi iyi kullanabildiklerine dikkat çekti.

'VERİMLİ İŞBİRLİĞİ'

'Boyunca Kitap Oku Bisikleti Kap" projesi ile güzel bir işbirliğine imza atıldığını ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın her şehre fiziksel hareketlerin yapılması için belirli sayıda bisiklet gönderdiğini söyledi. Kurumlarla birlikte yapılan protokolle en çok kitap okuyan öğrencilere bisikletleri verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, bu noktada kurumlara büyük bir görevin düştüğünü vurguladı.

'KİTAPSIZ KALKINMA MÜMKÜN DEĞİL'

Hayata geçirdikleri "Karesi'de her yer kütüphane" projesi kapsamında cami, kahve ve berber salonlarına belediye tarafından konulan kütüphanelerle vatandaşları okumaya teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Gençlerimizin, insanımızın okumaya, kitaba verdiği değer geleceğimizin daha parlak olacağı umudunu bize büyük ölçüde veriyor. Kitapsız kalkınma mümkün değildir. Okumadan, kitaba değer vermeden bir medeniyet kurmamız ve gelişmemiz mümkün değildir. Onun için kitaba değer veriyoruz." dedi.