Çankırı Tanıtım Günleri Sona Erdi

TAKİP ET

Çankırı'ya ait değerleri ve geleneksel kültürü tanıtmak amacı ile bu yıl Başkent'te ikincisi düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi.

Çankırı'ya ait değerleri ve geleneksel kültürü tanıtmak amacı ile bu yıl Başkent'te ikincisi düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri sona erdi.

Tanıtım günlerinde Çankırı yaran kültürü, dünyanın en büyük kaya tuzu rezervlerine sahip kaya tuzu ürünleri ve Türkiye'nin havası temiz tek şehri özelliği ile ön plana çıktığı Çankırı, Kurşunlu'nun balı, Eldivan'ın kirazı, Yapraklı'nın yaylası, Şabanözü'nün bazlaması, Ilgaz'ın yüce dağı, Kızılırmak'ın kavunu, Orta'nın Sakaeli Peribacaları, Çerkeş'in süt ürünleri, tarihi evleri ve mekanları, Çankırı Kalesi, kayak merkezleri gibi tarihi, kültürel değerleri ve yöresel ürünleri tanıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde dört gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olan fuar alanında Çankırı Belediyesi'nin "Dost Şehir" temalı standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Tanıtım Günleri'nde yerini alan Çankırı Belediyesi, önemli projelerin sergilenmesinin yanı sıra bilgilendirme çalışması da yaparak gazete ve broşür dağıttı. Stantları tek tek gezen vatandaşlar, Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yaran köşesinde ağırlandı. Konuklara Çankırı'nın yöresel içeceği kızılcık ekşisi ile yine yöresel lezzeti taş helva ikram edildi. Ankara'da yaşayan Çankırılılar memleket hasreti giderirken tanıtım günlerine katılan diğer ziyaretçiler de Çankırı'nın yöresel değerlerini tanıma imkanı buldu.

Belediye'nin çalışmalarının tanıtıldığı alanda ebru ve hat sanatının yapıldığı stantlar dört gün boyunca katılımcıların ilgi odağı haline geldi. Belediyenin ücretsiz olarak verdiği hizmette tanıtım günlerini ziyaret eden vatandaşlar, ebru sanatının inceliklerini öğrenirken sevdiklerinin isimlerini de hat sanatı ile kağıtlara yazdırdılar. Belediye standında yöresel kıyafetli kadın ve erkek görselinin yer aldığı hatıra köşesinde vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. Ziyaretçiler, çekilen fotoğrafları sosyal medya hesaplarından da paylaşarak tüm tanıdıklarının beğenisine sundu. Yaran ekibinin gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Çankırı Tanıtım Günleri'ne ulusal basın temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.