Chp'li Yılmaz: Bu Millet Şantajlara Boyun Eğmez

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da oylanması planlanan "sözde soykırım tasarısı'na tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da oylanması planlanan "sözde soykırım tasarısı'na tepki gösterdi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Yılmaz, tasarının sadece sözde Ermeni meselesinin değil diğer Hristiyan azınlıkları da kapsadığını belirtti. Yılmaz şöyle konuştu: "Bu konunun heveslileri Türkiye'yi köşeye sıkıştırma güdüsüyle hareket ettikleri için boş durmuyorlar. Sizin şantajlarınıza biz boyun eğecek değiliz. Bunun kabul edilmesi halinde Türkiye-Almanya ilişkilerine vereceği zararlar ortadadır. Almanya'da yaşayan Türk toplumunda yaratacağı hassasiyet ortadadır. Hal böyleyken Almanya Parlamentosu'nu, vazifesi olmayan, yetkisinde olmayan ve hiç değinmemesi gereken bir konuda Türkiye'yi tarih önünde yargılamaya kalkışacak böyle bir karar tasarısından vazgeçmeye çağırıyoruz. Buradan size ekmek çıkmaz. Bu millet böyle şantajlara boyun eğmez. Bundan vazgeçin."

Öztürk Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya Parlamentosu'ndaki beş siyasi partinin liderine konuyla ilgili mektup gönderdiğini de ifade etti.

Yılmaz, Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e yönelik operasyonlarla ilgili de konuştu. DAEŞ terör örgütünün Rakka'dan çıkarılmasının bir strateji gerektirdiğini belirten Yılmaz, "Bunun PYD'yle olmayacağını ABD de biliyor. Rakka, Arap ağırlıklı bir yer. Rakka'nın içine dönük operasyonda Arap Türkmen bileşenlerin fazla olduğu unsurlarla temizlenmesi planlanıyor. Biz DAEŞ'la mücadeleyi güçlü biçimde destekliyoruz. Temizlenen kentlerin kim tarafından kontrol edileceği en az bu kadar önemli. Rakka'yı, temizlendikten sonra aynen Tel Abyad'da olduğu gibi PYD mi alacaktır? Suriye'deki krizin en karlısı PYD oldu." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, bir gazetecinin HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dokunulmazlık brifingi aldığı ve oylamada tavrının değiştiği" yönündeki iddiasını hatırlatması üzerine şöyle konuştu: "Biz akılsız mıyız ki başkalarından brifing alalım? Biz kendi değerlendirmemizi kendimiz yapabilecek güçte bir partiyiz. CHP böyle konularda bir başkasının tavsiyesini değil kendi iç değerlendirmesini esas alır, öyle de olmuştur."

CHP'li Yılmaz bir soru üzerine, Yunanistan'ın Ege denizinde 16 adacığı işgal ettiğini ifade ederek, "Bu bir milli konudur. Bütün siyasi partilerin duyarlı olması gerekiyor ve bu konuyu gündeme almak gerekiyor." şeklinde konuştu.