Chp Lideri Kılıçdaroğlu: Teröre Karşı Hep Beraber Duracağız

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröre hep karşı çıktıklarını belirterek, "Terörden mağdur olan bütün ailelerin yanında olduk. Teröre karşı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröre hep karşı çıktıklarını belirterek, "Terörden mağdur olan bütün ailelerin yanında olduk. Teröre karşı hep beraber duracağız. Terör biterse emin olun ülkemize huzur da gelecek." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına terör gündemiyle başlayan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: "Teröre hep karşı çıktık. Terörden mağdur olan bütün ailelerin yanında olduk. Teröre karşı hep beraber duracağız. Kendi insanımızın refahı, mutluluğu için hep beraber çalışacağız. Anayasa dediler, onu da değiştirdiler. Terörün bitmesini bekliyoruz. Terör biterse emin olun ülkemize huzur da gelecek."

FINDIK İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Geçen hafta Ordu'da fındık üreticileriyle görüştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerinin sorunlarının çözümü için bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Fındık da çay gibi bölgenin stratejik ürünüdür. Dünya fındığının yüzde 70'ini sadece Türkiye üretiyor. Nasıl oluyor da fiyatta istikrarı sağlayamıyoruz? Çünkü aracılar, tefeciler cirit atıyorlar. Bütün avantaj onlara gidiyor. Fındık bahçelerinin yenilenmesi lazım. Bunun için üretici bahçeyi yenilerken uğradığı kaybın önlenmesi için devletin teşvik getirmesi lazım. Her yıl maliyetler dikkate alınarak makul bir taban fiyat açıklanır, bunun altına düşmemesi gerekir. Çikolata ve şeker sanayiinin ayrıca bir teşvike ihtiyacı var. Biz fındık ihraç edeceğimize onu işleyip ihraç edersek, bir kazanacağımıza on kazanacağız. Lisanslı depoculuk, borsa ve manav uygulamasının bir arada ele alınması ve özel bir fındık yasasının çıkması lazım. Fiskobirlik'i fındık üreticisinin dostu haline getirmemiz, güçlendirmemiz lazım."

GEZİ PARKI EYLEMLERİNİN YIL DÖNÜMÜ

Kılıçdaroğlu Gezi Parkı eylemlerinin üçüncü yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Olay iki ağaç değil binlerce ağaç. O fidanlarımızın her biri birer ağaçtı. "Bizim yaşam tarzımıza, kimliğimize, inançlarımıza müdahale etmeyin" diyorlardı. Gezi bir özgürlük patlamasıydı ve dünya siyaset tarihine altın harflerle yazıldı. Gezi direnişini başlatan, katılan, sürdüren herkese şükranlarımı sunuyorum. Yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. Onlar ne olduğunu bilmiyorlar. Onu da öğreteceğiz onlara."

FETİH KUTLAMALARINA ELEŞTİRİ

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kutlama etkinliklerini de eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Fatih Sultan Mehmet'in görüntüleri neredeyse hiç yok. Fatih Sultan Mehmet şairdi, entelektüeldi. "Ormanlarımdan tek dal ağaç kesenin başını keserim" diyecek kadar doğaya saygılıydı. Fatih çağ açıp çağ kapattı. Bütün dünya tarihinin en önemli liderlerinden birisidir. Fatih onu yaptı da İstanbul'u düşmanlara kim teslim etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkmadan önce nereye bakıp diyordu ki "geldikleri gibi gidecekler" diye. Onun adını bile anmıyorlar. "

ELEKTRİK PİYASASI KANUN TASARISI'NA TEPKİ

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngeren yasa teklifine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kayıp kaçak bedelinin, faturalarını düzenli ödeyen vatandaşlara ödettirilmek istendiğini" ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bugün görüşülecek" diye konuştu.

ABD ASKERLERİNDE PYD ARMASI

ABD askerlerinin PYD arması takmasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, ABD'lilerin PYD'yi savunduğu uçakların İncirlik'ten kalktığını söyledi.