Cuma Hutbesi

TAKİP ET

Cuma duası, cuma hutbesi ve cuma sureleri ile bir mümine yakışır şekilde hayırlı bir cuma geçirebilirsiniz. Diyanet Cuma Hutbesini, güncel siteniz cumahutbesi.com'da bulabilirsiniz.

Haftanın Cuma Hutbesi

Hutbe esasen konuşma, cemaate konuşma anlamına gelmektedir. Farz olan, bayram ve cuma namazının şartlarından birisidir. Cuma hutbesi Allah'a hamd, salat ve selam getirmek için müminlerin başvurabileceği bir zikirdir. Cuma gününüzü hayırlı bir şekilde ve bir mümine yakışır bir şekilde geçirmek istiyorsanız sizinle paylaştığımız cuma hutbeleri, cuma sureleri ve cuma duaları ile bu niyetinizi gerçekleştirebilirsiniz.Aynı zamanda aklınıza takılan konularda dini bilgiler alabilir; rüyalarınızın dini anlamları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Her Hafta Konusuna Göre Diyanet Hutbe ve Cuma Duaları

Diyanetin her Cuma okuttuğu Diyanet hutbe ve dualarına sitemizden erişim sağlayabilirsiniz. Müslümanlara verilen kolektif nitelikteki mesajlar ile diğer Müslüman kardeşlerimizle ortak bir bilinçle hareket edebilirsiniz. Her hafta Cuma günü için ayrı ayrı konulara göre hazırlanan hutbeler ile Diyanet’in Müslümanlara verdiği mesajlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Cuma günleri tarihine göre sıraladığımız Diyanet hutbe konularını ve paylaştığımız Cuma dualarını okuyabilirsiniz. İslamiyet’in gereklerini daha doğru bir şekilde uygulayabilir ve İslamiyet’te büyük bir öneme sahip olan hutbeler ile birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını yaşayabilirsiniz.

Dini Bilgiler ve Dini Rüya Tabirleri

İslam ile ilgili bilmek istediğiniz dini bilgilere ulaşabileceğiniz adresimiz ile kafanıza takılan soruların cevabını bulabilirsiniz. Bir Müslümanın bilmesi gereken temel bilgilere kolaylıkla erişebilir ve İslami konulardaki bilginizi arttırabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz konu için dua ve zikirlere ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz rüyaların İslami yorumlarını merak ediyorsanız rüya tabirleri kısmından rüyanızda gördüğünüz imgeleri neye yoracağınızı öğrenebilirsiniz.Namaz vakitleri ile ilgili bilgi alabilir ve önemli konuların manşetlerini takip edebilirsiniz.

Diyanet Türkiye Geneli Cuma Hutbesi

Diyanet’in yayınladığı Türkiye geneli Cuma hutbesi metni ile Diyanet’in müminlere verdiği dostluk, kardeşlik, dini ve ilmi bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Her hafta yayınlanan haftanın Cuma hutbesi arşivi ile Diyanet’in daha önceki tarihlerde Cuma hutbesinde neler söylediği, mümin kardeşlerine verdiği dini mesajlara erişebilirsiniz.

Edindiğiniz bilgiler ile bilgi hazinenizi arttırabilir, İslamiyet’in gereklerine daha uygun bir şekilde yaşayabilirsiniz.