Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde Müfredatının İçeriğine Yoğunlaşacağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) programına katıldı. Eğitimdeki yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Yeni dönemi Okul yapmaktan ziyade Milli eğitim bakanımla da konuştum. Okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ettik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) 20. kuruluş yıldönümü ve olağan genel kuruluna katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve davetliler katıldı. Yeni eğitim yılıyla ilgili Erdoğan,"Yeni dönemi Okul yapmaktan ziyade Milli eğitim bakanımla da konuştum. Okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ettik." şeklinde konuştu. Dün İstanbul'un Fethi'nin 563. Yılını Yenikapı'da yüzbinlerce vatandaşla coşkuyla kutladıklarını söyleyen Erdoğan, "Bizansın bin yıllık tarihinde İstanbul'u fethetmek için pek çok teşebbüsler oldu. Bu teşebbüslerin hiçbiri başarıya ulaşamamıştır. Taki Fatih'e kadar. Fatih İstanbul'u fethettiğinde TÜRGEV yurtlarında kalan sizlerin yaşındaydı. Fatih çocukluğundan beri kendini fethe adamıştır. Burada Fethi için yetişen bu yolda bilgi donanım ve tecrübe sahibi olan birer Fatih'ten bahsediyoruz. Gelecek için planınız varsa kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Hiçbir başarı kendiliğinden elde edilmez. Hiçbir zafer yoktur ki gerisinde çok büyük bir alın teri emek alın teri mücadele bulunmuyor olsun. Her zaferin arkasında böyle bir hazırlık vardır. Bunun örneğini kendi hayatımda yaşadım. Okulumda, gençlik kollarında, ilçemde, şehrimde ,ülkemde, dünyada, Davos'da Birleşmiş Milletlerde, dünya 5'ten büyüktür diyerek bunun mücadelesini verdim. Asla mücadeleden vazgeçmedim. Sizlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi hayalinizdeki, hedefinizdeki fetihler için hazırlayın. Kendinizi güçlü yetiştirin. O zaman önünüzde aşılamayacak hiçbir engel olmadığını göreceksiniz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü. "TÜRGEV ve benzeri kurumlarımız sizlere bu konuda yardımcı olmak, yol göstermek, imkân sağlamak için vardır. Sizler milletimizin umudu ve geleceğisiniz. Hep diyoruz ya 2053 vizyonu bunu biz göremeyeceğiz. Diyoruz ya 2071 vizyonu biz göremeyeceğiz. Sizler göreceksiniz. 2053 ve 2071'in neslini sizler yetiştireceksiniz. 1453 tarihi nasıl bizim için dönüm noktasıysa, 2053'ün de sizlerin bir dönük noktası olmasını temenni ediyorum. Sizlerin Fetih ruhuyla çalışacağınıza, attığınız her adımla Fatih'in izinden gideceğine inanıyorum. Sizlerden hayatınız boyunca zalimin hasmı, mazlumun seveni olmanızı istiyorum. Bunun için size ne derlerse desinler. Yeter ki hakkın ve hakikatin yolunda n ayrılmayın."

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın'da "Benin jenarasyonumda önümüzde hep ama vardı. Şunu yapmak istiyorum ama yasakla karşılaşmazsak derdik bizler. Amaların engelinen takılan kızlardan biriydim. Fakat bugün amasız bir vakıfta çalışıyorum, çalışmalar yapıyoruz." dedi.