Fatma Öğretmenin Cesedi Adli Tıp'tan Alındı

TAKİP ET

Tuzla'da önceki gün kaybolduktan sonra cesedi dün evinin yakınında bulunan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Tuzla'da önceki gün kaybolduktan sonra cesedi dün evinin yakınında bulunan tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Fatama öğretmenin bugün ikindi vakti Tuzla'da toprağa verileceği öğrenildi.

Tuzla'da bir etüt merkezinde tarih öğretmenliği yapan 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Fatma Kayıkçı, önceki gün çocuklarını okuldan almak için Postane Mahallesi Tarih Sokak'taki evinden ayrıldı. Ancak Kayıkçı, ne çocuklarının okuluna gitti, ne de evine döndü. Okul görevlileri, telefonla aradıkları genç kadına ulaşamayınca, eşine haber verdi. Olayın ardından polis, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı. Arama soncu Kayıkçı'nın cansız bedenini, evine 500 metre mesafedeki yeşil alanda bir incir ağacının altında bulundu. Sırtından 3 kez bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılan Kayıkçı'nın cesedi, dün otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

CİNAYET PARA İÇİN İŞLENMİŞ OLABİLİR

Kayıkçı'nın cenazesi bugün yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cinayetin para için işlenmiş olabileceğini söyleyen Fatma Kayıkçı'nın eşinin kardeşi Recep Kayıkçı, "Kimliği mutlaka vardır. Ama bizim kimliğini görmüşlüğümüz yok. Sadece söylemiş olduğu adım F., 3-3,5 yıldır tanıdığımız bir insan. Abimin çay bahçesinde çalışan biri. Çay bahçesi kapandıktan sonra da yardım maksatlı oturduğu binanın giriş katını veren ve oturan bir şahıs. Bildiğimiz bunlar. Aksaraylı. Onun söylemiş olduğu bu. Elimizde kimliğine dair resmi bir belge yok. Fakat bu katil. Valizi götürdüğünü de gördük. Her şeye şahidiz. Bu cinayetin para için işlemiş de olabilir. Çünkü parası yokmuş. Başka bir gerekçe bizim aklımıza gelmiyor, mümkün değil." dedi.

Tuzla Aydıntepe Mahallesi'nin eski Muhtarı Cemalettin Meral, işlenen bu cinayetin insanlık adına üzücü olduğunu belirterek, "Tabi ki bu cinayet islenirken hangi psikoloji ile işlenmiş? Ne düşünülerek yapılmış? Sonuçta bu cinayet ortaya çıkmış. Fatma öğretmenimiz maalesef kaybediyoruz. Kaybetmeye de devam ediyoruz. İnsanlık adına bu çok üzücü bir olay. Bununla ilgili tabi sözün bittiği bir şey. Durumumuz iyi değil. Aile perişan bir durumda." diye konuştu.

Polisin sırra kadem basan şüpheli F. A.'yı yakalamak için başlattığı geniş çaplı arama devam ediyor.

Öte yandan Fatama öğretmenin bugün ikindi vakti Tuzla'da toprağa verileceği öğrenildi.