Fetih Şöleni Göz Doldurdu

TAKİP ET

İstanbul'un Fethi Şöleni görsel zenginliğiyle büyük beğeni topladı.

İstanbul'un Fethi Şöleni görsel zenginliğiyle büyük beğeni topladı. TRT'de yayınlanan Diriliş dizisi oyuncularının şiir okuduğu şölende, alana dünyanın en büyük 3D sahnesi kuruldu. İstanbul'un fethi özel sahnede canlandırılarak yeniden yaşanması göz doldurdu.

İstanbul'un fethinin 563'üncü yıldönümü, dün Yenikapı miting alanında dev bir şölenle kutladı. Törende yapılan görsel hazırlıklar, İstanbullular tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi himayesinde eşsiz bir görsel şovla kutlanan etkinlik, İstanbullulardan tam not aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başlayan törende, Okçular Tekkesi'nde eğitim alanlar, performanslarını sergiledi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'UN OYUNCULARI ŞİİR OKUDU

Diriliş Ertuğrul oyuncularından, Bamsı Beyrek rolündeki Nurettin Sönmez ve Turgut Alp rolündeki Cengiz Coşkun'un seslendirdiği şiir meydanı coşturdu. Programda, TRT'de yayınlanan "Diriliş" dizisinin bazı oyuncuları da gecede özel şiirler seslendirdi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜÇ BOYUTLU SAHNESİ

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer aldı. Özel fetih gösterisi için sahne üzerine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar yerleştirildi. 450 metrekarelik LED ekran, sis, alev makineleri de sahnedeki yerlerini aldı. 3D boyutlu gösteriye entegre olarak leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alanda hazır bekletildi. Dünyanın en büyük 3D mapping sahnesinin kurulduğu Yenikapı Miting Alanı'nda, gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri ve tiyatral gösteri entegrasyonu ile fetih yeniden canlandırıldı.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Türk Yıldızları, etkinlik kapsamında özel bir gösteri yaptı. Erdoğan, gösterinin ardından yanına gelen pilotları tebrik etti.