'Fetih Şöleni'nde Üst Düzey Önlem

TAKİP ET

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında düzenlenen fetih şöleni için vatandaşlar Yenikapı'daki miting alanına akın etti.

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında düzenlenen fetih şöleni için vatandaşlar Yenikapı'daki miting alanına akın etti. Şölen saat 17.00'de başlayacak. "Fetih Şöleni" için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlem alındığı öğrenildi.

Vatandaşlar saatler öncesinden miting alanını doldurdu. Alanda geniş güvenlik önlemleri alındı, vatandaşlar tek tek aranarak içeriye alındı. Şölen bin 200 kişilik ekiple organize edildi. Fetih gösterisi için hazırlanan sahneye 3 boyutlu toplar yerleştirildi. Alanda dünyanın en büyük 3D Mapping sahnesi de kuruldu.

Şölenin ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği Mehteran Grubu sahne alacak. 3D boyutlu gösteriye entegre olarak, leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da hazırlandı. Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul'u fethinin temsilini 500'den fazla oyuncu sahneleyecek. Alandaki farklı bölgelere 9 dev ekran kurulurken, 10 sağlık çadırı, ambulanslar, 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet, şadırvanlar, su dağıtım noktaları da oluşturuldu.

Kutlama nedeniyle güvenlikte hat safhaya çıkarıldı. "Fetih Şöleni" için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlem alındığı öğrenildi.