'Harb-i Umumide Irak Harekatı-kutü'l Amare' Kitabının Lansmanı Yapıldı

TAKİP ET

Çanakkale zaferinin ardından 1. Dünya Savaşı'ndaki ikinci büyük zaferi konu alan "Harb-i Umumide Irak Harekatı-Kutü'l Amare" kitabının lasmanı yapıldı.

Çanakkale zaferinin ardından 1. Dünya Savaşı'ndaki ikinci büyük zaferi konu alan "Harb-i Umumide Irak Harekatı-Kutü'l Amare" kitabının lasmanı yapıldı. Programda konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, kitabın yüz yıl önce yaşananları öğrenme fırsatı tanıdığını belirtti. Baraçlı ayrıca bir şehir kütüphanesi çalışması içinde olduklarını söyledi.

İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Müdürlüğü Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından 1. Dünya Savaşı'nda Irak Cephesi'nde görev yapan Tokatlı Mehmet Nuri'nin cephe notlarından yola çıkarak hazırladığı "Harb-i Umumide Irak Harekatı-Kutü'l Amare" kitabı basın toplantısı ile tanıtıldı. Atatürk Kitaplığı'ndaki kitap lansmanına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, ile gazeteci, yazar ve tarihçilerin oluşturduğu davetliler katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, lasmanı yapılan kitabın yüz yıl önce neler yaşandığını öğreteceğini söyledi. Baraçlı, tarihte unutulanları hatırlatması adına önemli bir çalışma olduğuna vurgu yaptı. Baraçlı, benzer çalışmaları artırarak devam ettirme gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti. Kitap sevgisine ve kütüphanelerin önemine de değinen Baraçlı, bir şehir kütüphanesi kurmak için de çalışmalarının olduğu bilgisini verdi.

İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder de tanıtımı yapılan kitabın hazırlanış aşaması hakkında bilgi verdi. Program, Atatürk Kitaplığı'nda sergilenen tarihi belge ve eserlerden oluşan serginin gezilmesinin ardından sona erdi.