İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı yayınladı

TAKİP ET

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Çalışan Gazeteciler zor şart ve imkânlar dâhilinde dahi olsa da halkın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkını etkin olarak kullanmasına aracılık ederek oldukça önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedirler. Doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirerek  şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşmasında da önemli görevleri ifa etmektedirler. 

Başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında  gazetecilerimizin ifa ettikleri görevlerin önemi daha da artmaktadır. Bu görevlerin toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek ahlakı ve tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde yerine getirilmesi kamuoyu adına bir denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine, milli değerlerimizin benimsetilmesine ve korunmasına büyük katkı sağlamaktadır. 

Dolayısıyla basın ve yayınımızın gelişmiş, ilerlemiş olmasını; ülkemizin gelişmesinde, ileri devletler seviyesine çıkmasında ve halk ile yönetim arasında köprü olmasında önemli bir unsur olarak değerlendiriyorum.

İzmir Basının değerli, deneyimli yönetici ve çalışanları, bu konuda mesleğin ilke ve ahlaki değerleri çerçevesinde üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirdiklerini büyük bir memnuniyetle müşahede ediyorum.

İzmir’in sesinin duyulması, spordan sanata, iş dünyasından entelektüel hayata İzmir’in başarılarının kalıcı olmasında bu görev ve sorumluluk bilinciyle hareket eden Basını’nın payının büyük olduğuna inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumu ve toplumu oluşturan bireyleri ilkeli bir anlayışıyla tarafsız, hızlı ve doğru bilgilendirme görevi yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Gazetecilik görevine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı temenni ediyor; ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle yâd ediyorum.
 
Yavuz Selim KÖŞGER
İzmir Valisi

i̇zmir valisi yavuz selim köşger 10 ocak çalışan gazeteciler günü gazeteciler günü mesajı