Kılıçdaroğlu'ndan Teröre Sert Tepki: Ortak Tavır Almalıyız

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu, 'Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin, söylemi ne olursa olsun, hep beraber tavır almak zorundayız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütlerine karşı bütün siyasi partilerin ortak tavır almasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin, söylemi ne olursa olsun, hep beraber tavır almak zorundayız. Terörle mücadele edilmesi lazım.” dedi.

Beşiktaş’ta muhtarlarla bir araya CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mardin’de terör örgütü PKK tarafından yakılarak infaz edilen muhtar Mehmet Acu’yu hatırlatarak teröre sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Mardin’de bir muhtar arkadaşımız terör örgütü militanları tarafından şehit edildi. Allah rahmet eylesin, yeri cennet olsun. Terör konusunda bütün siyasi partilerin ortak tavır takınması lazım. Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin, söylemi ne olursa olsun, hep beraber tavır almak zorundayız.

Terörle mücadele edilmesi lazım. 30 – 35 yıldır ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunu çözecek olanlar da siyasilerdir. Muhtarlar, sanayici, simitçi çözmeyecek. Niye milletvekilleri parlamentoda? Eğer sorunu çözeceksek biz çözeceğiz. Aklımızı kullanacağız. Bu sorunu çözmek zorundayız.” diye konuştu.