Koruma Altındaki Kara Akbaba Yaralı Halde Bulundu

TAKİP ET

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Üçkuyular Köyü'nde, türüne az rastlandığı için koruma altında bulunan kara akbaba (Aegypius monachus) isimli yırtıcı...

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Üçkuyular Köyü'nde, türüne az rastlandığı için koruma altında bulunan kara akbaba (Aegypius monachus) isimli yırtıcı kuş, yaralı halde bulundu.

2005 yılından beri koruma altında olan ve Üçkuyular Köyü'nde yaralı halde bulunan kara akbaba cinsi kuş, köy muhtarı tarafından veterinere getirildi. Tedavisi yapıldıktan sonra kuşun doğaya salınacağını söyleyen Batman Kanatlı Hayvanlar Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Nesih Taş, "Bu yırtıcı kuş Üçkuyular Köyü'nde vurulmuş halde bulundu. Köy muhtarı getirip bize teslim etti. Cinsi kara akbaba olan bu yırtıcı hayvan, 2005 yılında koruma altına alınmış. Göğsünden vurulmuş ve kanadı kırık halde getirilen kara akbabanın tedavisini Veteriner Eşref Kaya ile birlikte yapacağız. İyileştirdiğimiz takdirde doğaya salacağız." dedi.

HAYVAN BARINAĞI EKSİK

Batman'da en büyük eksikliğin hayvan barınağı olduğunu söyleyen Batman Kanatlı Hayvanlar Koruma ve Yetiştirme Derneği Başkanı Taş, "Hayvanların daha iyi şartlarda yaşaması için bakım evi açılmasını istiyoruz. Yetkililere birçok kez destek çağrısında bulunduk ama geri dönüş alamadık. Bu konunun gündemde tutulmasını istiyoruz. Şehirlerin birçok yerinde olması gereken hayvan barınakları bizim şehrimizde bulunmuyor. Yaralı olarak gelen hayvanlar burada daha raht tedavi edilip doğaya bırakılabilir." diye konuştu.