MSB'den Bağdadi açıklaması: Operasyon öncesi bilgi alışverişi

TAKİP ET

MSB, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona ilişkin yapılan açıklamada, 'İdlib'de düzenlenen operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur.' ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona ilişkin açıklama geldi.

'PERSONEL EMNİYETİNİ SAĞLAYACAK TEDBİRLER ZAMANINDA ALINMIŞTIR'

ABD tarafından dün gece İdlib'de düzenlenen operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulduğu belirtilen açıklamada, 'ABD unsurları ile karşılıklı müdahalenin önlenmesi ve karşılıklı çalışabilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket edilmiş, birliklerimiz ikaz edilmiş, operasyon ve personel emniyetini sağlayacak tedbirler zamanında alınmıştır.' ifadelerine yer verildi.

'MÜTTEFİKLİK VE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ RUHUNA UYGUN DAVRANILDI'

Açıklamada, 'ABD'nin operasyonu öncesinde ve sırasında, başta DEAŞ olmak üzere PKK/PYD/YPG terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde, müttefiklik ve stratejik işbirliği ruhuna uygun davranılmıştır.' denildi.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray'da açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini tüm dünyaya resmen duyurmuştu. Trump, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi için, 'İntihar yeleğini patlatarak 3 çocuğuyla birlikte öldü' ifadelerini kullanmıştı.Terör örgütü lideri Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin, 'Şiddet ve acıya yol açan bir katil yok edildi.'

ifadesini kullanan Trump, konuşması şu şekilde sürdürmüştü:'Bir köpek gibi bir korkak gibi öldü. Artık dünya daha güvenli bir yer. Yaklaşık bir kaç haftadır takip ediyorduk.

sürekli fikir değiştiriyordu, sonunda orada olduğunu öğrendik. .Bulunduğu yerde tüneller olduğunu ve biri hariç çıkmaz olduğunu da biliyorduk.

O tünelde de kontrol sağlamıştık, 8 helikopterle indik bölgeye. Birçok savaşçı da karadan girdi, bubi tuzakları olduğu için duvarları patlatarak ilerlediler.'