Nevşehir'de Polisler Muhtarlarla Buluştu

TAKİP ET

Nevşehir'de Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında 18 mahalle muhtarının katılımıyla Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı (SAHT) toplantısı...

Nevşehir'de Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında 18 mahalle muhtarının katılımıyla Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı (SAHT) toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kale Şehit İsmail Aslan Polis Merkezi Amirliği ile birlikte merkez sorumluluk alanında bulunan 18 mahalle muhtarı katıldı.

Yapılan toplantıda, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün ve mahalle polisliğinin tanıtımı, ev ve işyeri güvenliği, 155 ihbar ve şikâyet hattının önemi, muhtar bilgi sisteminin kullanım alanı, düğün merasim ve asker uğurlamalarında silah ve patlayıcı maddelerin kullanılmaması ile ilgili duyarlı bulunulması, muhtarların sorumluluk bölgelerinde çocuk ve gençlerin boğulma tehlikesi yaşayabileceği göl, gölet, havuz, sulama kanalları, hafriyat çukuru gibi yerler varsa burada gerekli güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı, asayiş ve trafik yönünden güvenlik zaafı bulunduğu düşünülen yerlerin tespiti gibi konular ele alındı. İletişim yolu ile dolandırıcılık, çocuk ve gençlerin güvenli internet kullanımı ile eğitimcilere yönelik şiddet konularında duyarlı ve dikkatli olunması ile ilgili kısa film ve slayt gösterisi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, TUİK saha çalışması yapan görevlilere gerekli kolaylığın sağlanması konularında mahalle muhtarlarının görüş ve önerileri alınarak sorunlar tespit edildi.