Polonya Başbakanı Tusk Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

Polonya Başbakanı Donald Tusk, 12 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Görüşmelerde ikili ilişkiler, AB süreci ve bölgesel konular ele alınacak.

Polonya Başbakanı Türkiye'ye Geliyor

Polonya Cumhuriyeti Başbakanı Donald Tusk, 12 Mart Çarşamba günü Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. 

Ziyareti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun duyurdu.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tusk’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde üst düzey görüşmeler yapacağını belirtti. 

Görüşmelerde, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alınacak. 

Ayrıca, Polonya’nın Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı çerçevesinde Türkiye-AB ilişkileri değerlendirilecek.

Ukrayna’daki gelişmeler ve Transatlantik ilişkiler gibi küresel ve bölgesel konuların da masaya yatırılacağı toplantılarda, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Altun, “Geçtiğimiz yıllarda 600’üncü yılını geride bıraktığımız Türkiye-Polonya ilişkilerinin, Sayın Tusk’ın ziyaretiyle daha da güçleneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Polonya Türkiye Diplomasi Asimetrik Haber