Propazar Emniyetli Bıçak Kimyasal Emici

TAKİP ET

İş sahalarında profesyonel kesim işlemlerinde kullanılan bıçaklar normal kullanılan bıçaklardan oldukça farklıdır.

Propazar Emniyetli Bıçak Kimyasal Emici

İş sahalarında profesyonel kesim işlemlerinde kullanılan bıçaklar normal kullanılan bıçaklardan oldukça farklıdır. Kesim işlemlerinin güvenli ve kolay olması için emniyetli bıçak kullanımı birçok iş yerinde tercih edilir. Emniyetli bıçaklar yaylı mekanizmaları sayesinde çalışanın sağlığı açısından tam koruma sağlar. İş kazalarının ve yaralanmalarının önüne geçmek için kullanılan iş sağlığı güvenliği ekipmanları arasında emniyetli bıçağın önemi büyüktür.

Emniyetli bıçaklar genellikle kimyasal emici maddelerin bulunduğu ortamlarda sık kullanıma sahiplerdir. Emniyetli bıçaklar birçok farklı unsura bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Kullanım alanı oldukça geniş olan emniyetli bıçakların, kullanımında olduğu gibi seçiminde de özenli davranmak gerekir.

Emniyetli Bıçak Çeşitleri

Teknolojinin gelişimi ile birlikte birçok farklı model ve tasarımda üretilen emniyetli bıçaklar, diğer bıçaklardan farklı olarak kullanım bakımından da oldukça pratiklerdir. Buton aracılığı ile işlevini yürüten bu bıçaklarda kişinin elini butondan çekmesi ile bıçak devreye girer. Oldukça keskin bir yapıya sahip olan emniyetli bıçak, kendi ürün grupları içerisinde güvenli, çok güvenli ve maksimum güvenli olarak sınıflandırılırlar. Yüzey ile teması kesildiğinde kendisini içe çeken bıçaklar çok güvenli, bıçak ile temas imkânı bırakmayan ürünler de maksimum güvenli olarak isimlendirilmişlerdir.

Emniyetli bıçak çeşitleri arasında yer alan diğer ürün grupları ise falçatalar, kazıyıcılar, kılçıktan arındırma bıçakları, grafik bıçakları, neşter bıçak uçları olarak sıralanabilir. Ayrıca uç özelliklerinden dolayı folyo kesici, karton bıçağı ve çuval açıcı olarak da bıçak çeşitleri vardır.

Kimyasal Emici Ne İşe Yarar?

İş sahalarında kimyasal maddelerin dökülmesi veya beklenmedik bir şekilde sızıntı durumlarının yaşanması birçok olumsuzluğu da beraberinde getirir. Bu neden ile teknolojinin gelişimi ile birlikte üretilen kimyasal emici ürünler birçok iş yerinde kullanılır. Kimyasal emiciler aşındırıcı ya da yakıcı olan kimyasallar gibi agresif kimyasallar da dahil olmak üzere sıvıların emilmesi için kullanılan ürünlerdir. Su dahil bütün sıvıların emilmesinde verimli olan kimyasal emicilerin kullanım alanları oldukça geniştir. Tehlikeli kimyasalların emilerek yok olmasına yardımcı olan bu ürünler, iş güvenliği kapsamında büyük önem taşır. Emniyetli bıçak ve kimyasal emici ürünler hakkında detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Propazar Emniyetli Bıçak Kimyasal Emici