Süleyman Soylu'nun Arka Sokaklar paylaşımı sosyal medyayı salladı!

TAKİP ET

Son günlerde görev tanımları tartışma konusu olan bekçilerle ilgili Arka Sokaklar dizisinde yayınlanan sahne, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dikkatinden kaçmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D'nin uzun dizisi Arka Sokaklar'da, usta oyuncu Zafer Ergin'in hayat verdiği Rıza Baba'nın bekçi ile ilgili olan sahnesini Twitter hesabından paylaştı.

PAYLAŞIM KISA SÜREDE BİNLERCE BEĞENİ ALDI

Rıza Baba adlı karekterin karşısındaki bekçiye yaklaşımı ve verdiği öğütleri paylaşan Süleyman Soylu, yayınladığı videonun altına da 'Eyvallah Rıza Baba' notunu bıraktı. Soylu'nun paylaşımı kısa sürede sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

EKÇİLERİN GÖREV TANIMLARI NEDEN TARTIŞMA KONUSU OLDU?

Bekçi maaşlarını yüksek bulan kullanıcılar, bu konuda Twitter'da eleştirilerini dile getirmişti.

Sosyal medyada yapılan eleştirilerin arasında 'Bekçiler, öğretmenlerden fazla maaş alıyor' gibi sözlerde bulunuyordu bunun üzerine Emniyet şu açıklamayı yayınladı:

'Genel kolluk teşkilatı içerisinde yer alan diğer personel ile kıyaslandığında en düşük maaş verilen meslek grubu çarşı ve mahalle bekçileridir.

Üstlendikleri sorumluluk ve yaptıkları görev bakımından yıpratıcı, bir o kadar da onurlu bir mesleği icra etmektedirler.'

Bekçilerin görevi ile ilgili vatandaşlara kimlik kontrolü yapıp yapamayacakları da tartışma konusu olmuştu.

Emniyet bu konuyla ilgili, bekçilerin şüpheli gördükleri kişilere kimlik sorma yetkisine sahip olduğu açıklamasını yaptı.

süleyman soylu süleyman soylu arka sokaklar arka sokaklar bekçi sahnesi süleyman soylu arka sokaklar paylaşımı