Tunceli'de 2 Askerimiz Donarak Şehit Oldu

TAKİP ET

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalındaki operasyonda gencecik 2 askerimizin soğuktan donarak şehit olması bütün ülkeyi yasa boğdu. Tunceli Valiliği, şehit askerle hipotermi tanısı' konduğu açıklamasını yaptı.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi kırsalındaki operasyonda gencecik 2 askerimizin soğuktan donarak şehit olması bütün ülkeyi yasa boğdu.

#Donuyoruz ve #Tuncelisehitleri etiketleriyle Sosyal medyada dünden beri en çok konuşulan konulardan birisi olan şehitlerimiz ile olarak yapılan yorumlarda en çok sorulan soru; “yeterli önlemler alınsaydı, bu askerlerimiz yine de soğuktan donarak ölür müydü?” oldu.  Sosyal medyada en çok sorgulanan konulardan birisi şehit askerlerimizin üzerlerinde hipotermiye karşı ilaçlar bulunup bulunmadığı ve dondurucu hava şartlarına karşılık termal giysi giyip giymedikleriydi. 

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin Sarıyayla köyü kırsalına düzenledikleri operasyon esnasında hava sıcaklığı eksi 5 dereceye indi. 

Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ve Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel, Tunceli Devlet Hastanesinde kendilerine yapılan tüm müdahalele rağmen hayata tutunamayarak şehit oldular.

Valilik’ten şehit askerlerimizle ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde: “Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye Kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda; olumsuz hava koşullarından etkilenen birliklerimizin hava şartlarının kısmen düzelmesine müteakip bölgeden helikopterle ile tahliye edildiği, (2) Jandarma personelimiz hipotermi tanısı ile Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen (1) Jandarma personelimizin şehit olduğu, diğer Jandarma personelimize ise müdahaleye devam edildiği bildirilmişti. Diğer Jandarma personelimize uzun süre müdahaleye devam edilmiş olup maalesef kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.”