Uğur Kurt Davasında Sona Gelindi

TAKİP ET

Okmeydanı'nda 22 Mayıs 2014'te çıkan olaylarda bir cenaze törenine katılmak üzere beklerken polisin açtığı ateş nedeniyle başından vurularak hayatını...

Okmeydanı'nda 22 Mayıs 2014'te çıkan olaylarda bir cenaze törenine katılmak üzere beklerken polisin açtığı ateş nedeniyle başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin davada mahkeme heyeti savcılık makamından, davanın bir sonraki duruşmasında mütalaasını açıklamasını talep etti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen altıncı duruşmaya Sanık polis memuru Sezgin Korkmaz, Kurt'un avukatları Serdar Laçin, Aslı Kazan, Zeynel Öztürk ve babası Kemal Kurt duruşmada hazır bulundu. Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt ise kemoterapi tedavisi gördüğü için duruşmaya katılamadığı bildirildi.

Söz alan Uğur Kurt'un avukatları, kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerinin bulunmadığını mahkemeye iletti. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen uzman raporunun ekinde bulunan LOG kayıtlarında (günlük işlem kaydı) olay gününe ilişkin sabah 8 ile öğlen 13 arasındaki kayıtların bulunmadığını ve bu durumu kasten kayıtlarla oynandığı şeklinde değerlendirdiklerini belirten avukatlar kayıtları tutmakla görevli ve görüntüler üzerinde oynama yapma ihtimali olan görevliler hakkında suç duyurusu talebinde bulundular.

Mahkemede söz alan uğur Kurt'un babası Kemal Kurt ise, "Eşim bu nedenle kanser olmuştur. Sanığın idamla yargılanmasını, bir an önce tutuklanmasını istiyorum" dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, LOG kayıtlarındaki boşlukla ilgili suç duyurusu talebinin reddine karar verdi. Heyet, katılanlar vekillerinin bir sonraki duruşmada esas hakkındaki iddialarını bildirmeleri için süre verilmesine, savcılığın esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için dosyanın Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine ve Kemal Kurt'un tutuklama talebinin ise karar aşamasına gelinmiş olması sebebiyle reddine karar vererek duruşmayı 25 Ekim'e erteledi.