Vali Şentürk: Kırşehir'de Köylerin Altyapı Çalışmasını Köy-des Yürütüyor

TAKİP ET

Kırşehir Valisi Şentürk, asfaltlama, içme suları, köylerin altyapısına yönelik hizmetlerin Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖY-DES) üzerinden yürütüldüğünü...

Kırşehir Valisi Şentürk, asfaltlama, içme suları, köylerin altyapısına yönelik hizmetlerin Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖY-DES) üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

KÖY-DES Mayıs ayı olağan meclis toplantısı açılışında konuşan Vali Şentürk, Kırşehir'de köylere yatırımların devam ettiğini belirtti. Şentürk, şunları kaydetti: "Yine köylerimize birlik aracılığıyla kilitli parke yapıyoruz. İlimize ayrılan KÖY-DES Programını Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin aracılığıyla tatbik ediyoruz. Birliğimiz aracılığıyla İl Özel İdaremize asfalt plenti tesis kurduruyoruz. Bundan sonra köylerimize ömrü daha uzun olan, dayanıklı, yüksek kaliteli sıcak asfalt yapacağız. Köylerimizde elektrikle çalışan su depolarına güneş enerjisi yoluyla enerji temin etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Yakın bir tarihte Kaman'da İl Özel İdaresi şantiyesini açacağız. Buradan alacağımız neticelerle Çiçekdağ'da da bir şantiye açmayı planlıyoruz."

Toplantıda gündem gereği yapılan seçimlerde, birlik başkan vekilliğine Karaduraklı Köyü Muhtarı Derya Ertunç, katip üyeliklere Kalankaldı Köyü Muhtarı İsmail Yılmaz ile Sıdıklıbüyükoba Köyü Muhtarı Nihat Aydemir, birlik encümen üyeliklerine ise İl Genel Meclis Üyeleri Abullah Gazi Özer ve Şuayip Soysal ile Sıdıklıküçükboğaz Köyü Muhtarı Kemal Ilgar ve Dedeli Köyü Muhtarı Mustafa Yaşar seçildi.

Vali Necati Şentürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Birlik Müdürü Osman Demir, İl Genel Meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. Toplantı, meclis üyelerinin ve muhtarların taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.