Türkiye genelinde eş zamanlı operasyonİçişleri Bakanlığı koordinesinde 24 ilde düzenlenen geniş çaplı dolandırıcılık operasyonunda yüzlerce mağdurun hedef alındığı suç ağı deşifre edildi.Emniyet güçlerinin uzun süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucunda gerçekleştirilen operasyonlarda 224 şüpheli gözaltına alındı.Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden 133’ü tutuklanırken, 91 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.Türkiye’nin farklı noktalarında eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda dijital materyal ve belgeye de el konulduğu öğrenildi.936 milyon liralık dev vurgun ortaya çıktıSoruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre şüphelilerin yaklaşık 936 milyon 581 bin TL’lik dolandırıcılık faaliyetinde bulunduğu belirlendi.Yapılan incelemelerde şebekenin farklı yöntemlerle vatandaşları tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı.Dolandırıcıların özellikle dini duyguları, iş arayışını ve yatırım beklentisini hedef aldığı tespit edildi.Şüphelilerin bazı vatandaşları umreye götürme vaadiyle kandırdığı, bazı kuyumculara ise sahte ve düşük ayarlı altın sattığı öğrenildi.
Bunun yanı sıra kamuoyunda “sazan sarmalı” olarak bilinen yöntemle araç ve gayrimenkul satışlarında da çok sayıda kişiyi mağdur ettikleri belirlendi.Şebekenin ayrıca yurt dışında oturum ve vize alma vaadiyle para topladığı, sosyal medya üzerinden sahte ilanlar verdiği ve iş bulma bahanesiyle vatandaşlardan ücret aldığı tespit edildi.Sahte kimlik ve belgeler kullandılarSoruşturma kapsamında şüphelilerin kendilerini zaman zaman kamu görevlisi olarak tanıttıkları, sahte vekaletnameler ve senetler düzenledikleri de ortaya çıktı.Özellikle dijital platformlar üzerinden yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerinin son dönemde arttığına dikkat çekildi.Yetkililer, vatandaşların sosyal medya ve internet üzerinden yapılan cazip tekliflere karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı.Resmi kurum adı kullanılarak yapılan aramalarda kimlik doğrulaması yapılmadan işlem gerçekleştirilmemesi çağrısında bulunuldu.Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından çok yönlü sürdürülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Gündem
Yayınlanma: 11 Mayıs 2026 - 14:37
24 ilde dev dolandırıcılık operasyonu: 133 tutuklama
24 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonlarında 224 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin 936 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirlendi.
Gündem
11 Mayıs 2026 - 14:37
İlginizi Çekebilir







