Erdoğan: İsrail'e karşı güçlü tepki şart!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doha'daki İİT-Arap Ligi Zirvesi'nde İsrail'in saldırılarına karşı İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) – Arap Ligi Olağanüstü Zirvesinde konuştu.
Zirvenin ana gündem maddesi, Filistin meselesi ve Gazze’de yaşanan insani kriz oldu.
Erdoğan, konuşmasında İsrail’in saldırganlığına karşı İslam dünyasının ortak ve güçlü bir tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.
Savunma sanayi iş birliği vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayi ve kalkınma alanındaki kabiliyetlerini kardeş ülkelerle paylaşmaya hazır olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İsrail, güçlü bir tepki ve yaptırımla karşılaşmadıkça işgal politikalarına hız verecektir. Caydırıcı bir savunma sanayine sahip olmak artık zorunluluk.
Yeteneklerimizi kardeşlerimizle paylaşmaya ve iş birliğini yoğunlaştırmaya hazırız.”
“Katar’ın her daim yanındayız”
Erdoğan, son saldırının İsrail’in haydutluğunu farklı bir boyuta taşıdığını vurgulayarak, “Dünya kamuoyu bu toplantımızı İslam aleminin Katar’a koşulsuz desteğinin göstergesi olarak görmelidir.
Türkiye olarak dost ve kardeş ülkemiz Katar’ın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.
Zirveye 90’dan fazla ülke katılırken, toplantıda iki devletli çözüm sürecine yönelik adımlar da gündeme geldi.