Yarasalarda 6 yeni Koronavirüs tespit edildi!

TAKİP ET

Bilim insanları, dünyanın bir numaralı sağlık sorunu haline gelen Kovid-19'la ilgili araştırmalar yaparken Myanmar'daki yarasalarda 6 yeni koronavirüs keşfetti.

Smithsonian'ın Küresel Sağlık Programı'ndan araştırmacılar, Myanmar'daki yarasalarda 6 yeni koronavirüs keşfetti.

Yazarlara göre, yeni keşfedilen koronavirüsler, SARS, MERS veya Kovid-19'a neden olan koronavirüslerle yakından ilişkili değil.

Ancak ileri araştırmalar, insan sağlığına yönelik riskleri daha iyi anlamak için bu virüslerin türler arasında bulaşma potansiyelini değerlendirecek.

9 Nisan'da PLOS ONE'da yayınlanan bulguların, yarasalardaki koronavirüslerin çeşitliliğini anlamaya yardımcı olacağı ifade edildi.

Ayrıca Kovid-19 pandemisinin ışığında, halk sağlığını tehdit edebilecek bulaşıcı hastalıkları tespit etme, önleme ve bunlara yanıt verme konusunda küresel çabalara katkı koyacağı bildirildi.

"VİRÜSLERİ NE KADAR İYİ ANLARSAK PANDEMİ POTANSİYELLERİNİ O KADAR İYİ KAVRARIZ"

Çalışmanın başyazarı ve yaban hayatı veterineri Marc Valitutto, "Viral pandemiler bize insan sağlığının yaban hayatı ve çevre sağlığıyla ne kadar yakından bağlantılı olduğunu hatırlatır" dedi ve ekledi: "Dünya çapında insanlar yaban hayatıyla artan sıklıkla etkileşime giriyor. O yüzden bu virüsleri ne kadar iyi anlarsak (mesela mutasyon geçirmelerini neyin sağladığını ve diğer türlere nasıl bölündüklerini) pandemi potansiyellerini de o kadar iyi kavrarız." dedi.

koronavirüs yarasa çorbası