• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
18:20
Bakan Şimşek: Yükseliş geçici, dezenflasyon sürecek
16:50
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
16:30
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
13:00
Konya ihracatta yükselişini sürdürüyor
12:10
Emeklilerden enflasyon tepkisi: Rakamlar gerçeği yansıtmıyor
11:50
Pacific Avenue Capital Partners, ESE World'ü satın almak için özel görüşüyor
10:30
Yİ-ÜFE yıllık yüzde 28,59 arttı... Üretim maliyetlerinde en çok artışta madencilikte
10:20
Nisan'da enflasyon yükseldi!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Babacan: Yıldızlar takımı oluştu
Siyaset
Yayınlanma: 07 Mart 2023 - 18:00

Babacan: Yıldızlar takımı oluştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı tarihi toplantıdan sonra ilk kez konuştu.

Siyaset
07 Mart 2023 - 18:00
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Babacan: Yıldızlar takımı oluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı tarihi toplantıdan sonra ilk kez konuştu.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babaca, 6'lı masa toplantısının perde arkasını katıldığı televizyon programında haber programında değerlendirdi.

Babacan, Millet İttifakı'nın mutabakatı sonrası oluşan kadroyu yıldızlar takımına benzeterek, Erdoğan'ın 6 Şubat depremlerine ilişkin sözlerini eleştiren Babacan, partisinin depremin ardından tamamladığı çalışmaları yayınladıklarını açıkladı.

"Genel başkanlar, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldu" diyen Babacan, "Vatandaşlarımızdan oy isterken tek bir kişiye oy istemeyeceğiz. Bir kadroya oy isteyeceğiz. Bir yıldızlar takımına oy isteyeceğiz. Altı genel başkan, iki çok kıymetli ve başarılı belediye başkanı arkadaşımızla yıldızlar takımı oluşturduk. Sayın Kılıçdaroğlu birikimiyle, siyaset ve devlet adamı niteliğiyle cumhurbaşkanı olmaya çok layık bir isim. Ama tek adama oy vermiyorsunuz. Takım olarak yöneteceğiz" diye konuştu.

'İMAMOĞLU VE YAVAŞ'LA TAKIMI GÜÇLENDİRDİK'

Babacan,"Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı da hükûmet tarafına ileride cumhurbaşkanının takdir edeceği bir tarihte ekleyerek takımı güçlendirdik. Çok güçlü bir kadro oldu. Şampiyon takımız. Şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takıma bakıyoruz, zaten bir tane oyuncu var" dedi.

Vatandaşların önüne 5 yıllık bir paketle çıkacaklarını açıklayan Babacan, "Güçlendirilmiş parlamenter sistem için anayasa değişikliği yaptıktan sonra tekrar seçim istemiyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı ve parlamento anayasa değişikliğinden sonra da görev süresini tamamlayacak. Bize verilen destek, 5 yıllık öngörülebilir bir sürecin, komple bir çözümün sürecidir. Kuracağımız istişare ve uzlaşı mekanizmasıyla önemli konularda bir araya geleceğiz. Diyelim ki güvenlikle ilgili önemli bir konu çıktı. Mesela bir OHAL meselesi… Altı genel başkan için 'Benim alanım şudur, ben öbürüne karışmam' olmaz. Ayrıca belli alanlarda sorumluluk paylaşımı olur mu? Henüz konuşmuş değiliz. Günü gelince yapılır. Belediye başkanlarının görev alanı tanımlanmış olacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları olduğunda belli görevler olacak, o görevlerden sorumlu olacaklar. Fakat genel başkanların daha genel görevleri olacak. Uzlaşı ve istişare mekanizmasında bir cumhurbaşkanı, beş cumhurbaşkanı yardımcısı olarak altı genel başkan olacak" diye konuştu.

Ayrıca 6 Şubat depremlerinin ardından DEVA Partisi'nin hazırladığı çözüm planının tamamlandığını açıklayan Babacan, rapora https://devahazir.devapartisi.org.tr/kahramanmaras-merkezli-depremler-degerlendirme-ve-cozum-raporu/ adresinden erişilebileceğini söyledi.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti Marmara Bölge Strateji Toplantısı sona erdi
AK Parti Marmara Bölge Strateji Toplantısı sona erdi
CHP Özkan Yalım'ı ihraç etti!
CHP Özkan Yalım'ı ihraç etti!
Anahtar Parti'den Saadet Partisi'ne ziyaret
Anahtar Parti'den Saadet Partisi'ne ziyaret
MHP'de kongre takvimi netleşti! Süreç 7 Mayıs'ta başlıyor
MHP'de kongre takvimi netleşti! Süreç 7 Mayıs'ta başlıyor
Son Haberler
Almanya'da araç yayalara daldı! 2 ölü, çok sayıda yaralı var
Almanya'da araç yayalara daldı! 2 ölü, çok sayıda yaralı var
Bakan Şimşek: Yükseliş geçici, dezenflasyon sürecek
Bakan Şimşek: Yükseliş geçici, dezenflasyon sürecek
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
İçişleri'nden 'geri dönüş' iddialarına yanıt... 1,4 milyon Suriyeli ülkesine döndü
İçişleri'nden 'geri dönüş' iddialarına yanıt... 1,4 milyon Suriyeli...
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
Kütahya'nın deprem bölgesine desteği sürüyor
Kütahya'nın deprem bölgesine desteği sürüyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber