• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
18:00
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde 'Uysal' dönem
16:30
AVM'lere girişler ücretli mi olacak? İşte o açıklama
13:30
Sermayeleri zayıf oyuncular ikinci elden çekildi!
13:20
Emlakta daha dengeli ve sürdürülebilir piyasa bekleniyor
12:00
Rekabet Kurulu'ndan Hobi Kozmetik'e soruşturma
11:10
DOSABSİAD'dan iş dünyasına Hürmüz Krizi sonrası stratejik uyarı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Tekin eğitimi Kocaeli'den değerlendirdi
Gündem
Yayınlanma: 27 Ekim 2023 - 16:10

Bakan Tekin eğitimi Kocaeli'den değerlendirdi

Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, temaslarda bulunmak üzere gittiği Kocaeli'de il değerlendirme toplantısına katıldı.

Gündem
27 Ekim 2023 - 16:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Tekin eğitimi Kocaeli'den değerlendirdi
Millî Eğitim Bakan Yusuf Tekin, temaslarda bulunmak üzere gittiği Kocaeli'de il değerlendirme toplantısına katıldı.

KOCAELİ (İGFA) - İlk olarak Kocaeli valiliğini ziyaret eden Bakan Yusuf Tekin, burada düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Tekin, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına değinen Tekin, temel insan haklarını ve hukuk ilkelerini korumakla görevli uluslararası kuruluşların, insanlık imtihanında başarısız olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, bu kurumları yöneten kişilerin tercihlerinin, siyasal veya ideolojik olduğunu ya da bu kişilerin tabi oldukları metinlerde problem olduğunu belirterek, dünyadaki siyasal düzenin bu anlamda gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Görevi devraldıktan sonra Türkiye'yi il il dolaştığını anlatan Tekin, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak çok büyük bir teşkilatız. Bu teşkilat, merkezi kararlarla veya merkezden yereli görmeden alınan kararlarla belki sağlıklı yönetilemeyebilir. Bu anlamda hem fiziki altyapımızla hem insan kaynakları portföyümüzle hem de eğitimin içeriği ve niteliğiyle ilgili konularda kararları almadan önce, sahada yükümüzü çeken mesai arkadaşlarımız ile bize paydaşlık eden valilerimiz, belediye başkanlarımız, siyasetçilerimizle istişare ederek kararlarımızı almaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"DERSLİK SAYISI SON 21 YILDA İKİ KATINA ÇIKTI"

21 yıl önce Türkiye'de 360 bin civarında resmî ve özel derslikte eğitim öğretim hizmeti verildiğini dile getiren Tekin, bugün ise 750 bine yakın resmî ve özel dersliğin bulunduğunu ve mevcut derslik sayısının son 21 yılda iki katına çıktığını aktardı. Bunun önemli bir başarı kriteri olduğuna işaret eden Tekin, "Ayrıca şu an yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmenle eğitim öğretim hizmeti veriyoruz. 21 yıl önce yaklaşık 500 bin civarında öğretmen vardı. İnsan kaynağı portföyü açısından da Türkiye'de mevcut öğretmen sayısının iki katından daha fazlasıyla eğitim öğretim hizmeti yürütüyoruz. Bu belki içeride çok tartışılıyor. Ancak uluslararası raporlara da yansımış durumda. Türkiye'nin 21 yılda dünya standartlarını, dünya ortalamalarını sağlayacak fiziki altyapı ve insan kaynağı temini yaptığını gösteren veriler..." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'deki derslik, okul ve öğretmen sayıları hakkında da bilgi veren Tekin, kentte 2001'de 9 bin 700 civarında olan öğretmen sayısının bugün 30 bine, 270 bin olan öğrenci sayısının 510 bine çıktığını, 497 olan okul sayısının, yatırım programında olup inşaatı devam edenler, ihalesi yapılacaklar hariç 1586'ya, 6 bin 700 olan derslik sayısının da 18 bin 525'e yükseldiğini kaydetti.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde 'Uysal' dönem
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde...
Türkiye'den Yunanistan'a harita tepkisi!
Türkiye'den Yunanistan'a harita tepkisi!
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
MHP'de bir il teşkilatı daha feshedildi!
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'den KKTC'de yoğun diplomasi trafiği
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'den KKTC'de yoğun diplomasi...
AVM'lere girişler ücretli mi olacak? İşte o açıklama
AVM'lere girişler ücretli mi olacak? İşte o açıklama
İletişim'den 100. yıl videosu
İletişim'den 100. yıl videosu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber