• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
03:40
Bakan Bolat Bursa'da ekonomi mesajı verdi... İhracatta tarihi rekor kırdık
01:30
28 Nisan'da fabrikalarda ortak ses: İş cinayetleri son bulsun!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa Osmangazi'de dönüşüm 'Millet Bahçesi' ile taçlanıyor
Gündem
Yayınlanma: 09 Ekim 2022 - 11:40

Bursa Osmangazi'de dönüşüm 'Millet Bahçesi' ile taçlanıyor

Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirdiği örnek kentsel dönüşüm, 100 bin metrekarelik alanda inşa edilen ‘Soğanlı Millet Bahçesi’ ile taçlanıyor. Millet Bahçesi'ndeki altyapı çalışmaları tamamlandı.

Gündem
09 Ekim 2022 - 11:40
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa Osmangazi'de dönüşüm 'Millet Bahçesi' ile taçlanıyor
Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Mahallesi'nde hayata geçirdiği örnek kentsel dönüşüm, 100 bin metrekarelik alanda inşa edilen 'Soğanlı Millet Bahçesi' ile taçlanıyor. Millet Bahçesi'ndeki altyapı çalışmaları tamamlandı.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Soğanlı Millet Bahçesi ile sadece Osmangazi'ye değil, tüm Bursa'ya en özgün yeşil alanlarından birini sunmaya hazırlanıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilecek Soğanlı Millet Bahçesi'nde peyzaj ve toprak serim çalışmaları devam ediyor.

İçerisinde çok amaçlı etkinlik alanları, gezinti, yürüyüş, bisiklet ve koşu yolları, meyve bahçeleri, ses ve koku bahçeleri, tematik bahçeler, piknik alanları, performans alanları, açık hava sergi alanları, koruluk ve çim alanlar, çocuk oyun alanı, oturma ve dinlenme alanları, açık otopark alanları, kondisyon sahası, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ve millet kıraathanesinin yer alacağı Soğanlı Millet Bahçesi, yeşiliyle ve sosyal donatıları ile Bursa için cazibe merkezi olacak.

BURSA'NIN YENİ YAŞAM ALANI

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Millet Bahçesi'nin şantiye alanını ziyaret ederek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Zemin artı 5 kat uygulamasıyla kentsel dönüşümde örnek proje olan Soğanlı'da depreme dayanıklı, modern bir şehir ortaya çıktığını ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanı Soğanlı, hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Kentsel dönüşümle yaşanan bu dönüşüme paralel olarak 100 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi yapıyoruz. Soğanlı bölgesine yeni bir vizyon kazandıracak Millet Bahçesi'nde altyapı çalışmalarını tamamladık. Şu anda peyzaj ve toprak serim çalışmaları başladı. Bu çalışmalarla birlikte alandaki ağaçların dikimine de başlıyoruz. TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz Soğanlı Millet Bahçesi projemiz tamamlandığında, bölgeye değer katacak şehrimizin yeni bir yaşam alanı olacak." dedi.

Dündar, farklı etaplardan oluşan spor parkurları oluşturduklarını belirterek, parkta biri 2 bin 200, diğeri 2 bin 300 metre olmak üzere toplam 5 bin 500 metre yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu yapıyoruz. 100 dönümlük bir alanda inşa ettiğimiz Millet Bahçesine araçları ile gelmek isteyen vatandaşlarımız için otoparkın yanı sıra park alanı içerisinde bahçe mobilyaları, kafeterya ve sosyal tesis yer alacağını duyurdu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Bakan Bolat Bursa'da ekonomi mesajı verdi... İhracatta tarihi rekor kırdık
Bakan Bolat Bursa'da ekonomi mesajı verdi... İhracatta tarihi rekor...
28 Nisan'da fabrikalarda ortak ses: İş cinayetleri son bulsun!
28 Nisan'da fabrikalarda ortak ses: İş cinayetleri son bulsun!
MDÜ ile Aselsan Bakü arasında yüksek teknolojiler alanında stratejik iş birliği
MDÜ ile Aselsan Bakü arasında yüksek teknolojiler alanında stratejik...
Sanayi, finans ve küresel riskler EKK'da görüşüldü
Sanayi, finans ve küresel riskler EKK'da görüşüldü
Özel: Sandık için sonuna kadar mücade edeceğiz
Özel: Sandık için sonuna kadar mücade edeceğiz
Tuzla Meydan Evleri 6 ay erken teslim edilecek
Tuzla Meydan Evleri 6 ay erken teslim edilecek

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber