• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
10:40
Çiğ süt üretimi 2025'te geriledi! Manda ve keçi sütü sert düştü!
10:30
Eti Bakır'dan Mazıdağı'na 220 milyon dolarlık yatırım hazırlığı
10:30
Konya'da patates atağı... İthal tohum dönemi sona eriyor
09:20
Kayseri Melikgazi'de ihale zamanı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bursa'nın 'Hisar'ı Uzak Doğu'da dünya vitrinine çıktı
Gündem
Yayınlanma: 02 Aralık 2022 - 12:30

Bursa'nın 'Hisar'ı Uzak Doğu'da dünya vitrinine çıktı

Osmangazi Belediyesi’nin 1326 yılı Bursa’sını gün yüzüne çıkararak zamanda gerçek bir yolculuk başlattığı “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesi, Güney Kore’de 126 ülkenin katılımı gerçekleşen Dünya Tarihi Kentler Birliği Toplantısı ile dünya vitrinine çıktı.

Gündem
02 Aralık 2022 - 12:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'nın 'Hisar'ı Uzak Doğu'da dünya vitrinine çıktı
Osmangazi Belediyesi'nin 1326 yılı Bursa'sını gün yüzüne çıkararak zamanda gerçek bir yolculuk başlattığı "Yaşayan Tarih Hisar İçi" projesi, Güney Kore'de 126 ülkenin katılımı gerçekleşen Dünya Tarihi Kentler Birliği Toplantısı ile dünya vitrinine çıktı.

 BURSA (İGFA) - Bu özel proje özellikle, Türkiye'de görmek istedikleri yerlerin başında Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi olduğunu açıklayan Güney Korelileri çok heyecanlandırdı. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde başlayan etkileyici sanal turun Yaşayan Tarih Hisar'da 1326 Bursa'sı ile sonlanacak olması büyük ilgi çekti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın tarihi dokusunun ortaya çıkarıldığı "Yaşayan Tarih Hisar İçi" projesini, Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tarihi Kentler Birliği toplantısında tüm dünyaya tanıttı.

Güney Kore'nin Andong kentinde düzenlenen 18. Dünya Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na Türkiye'yi temsilen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı. Birliğe üye 126 ülkeden temsilcinin katıldığı programda konuşan Başkan Dündar, Bursa'nın Tarihi Baharat Yolu ile İpek Yolu'nun kesiştiği, ticaretin kalbinin attığı, kültürlerin buluştuğu kadim bir şehir olduğuna vurgu yaptı.

Osmanlı'nın kurulduğu topraklar üzerinde yer alan ilçelerinde, bir yandan modern şehri imar ederken, diğer yandan tarihi dokuyu koruyup  'Eski Bursa'yı ortaya çıkardıklarını anlatan Başkan Dündar, tarihi mirası geleceğe taşıma konusunda yaptıkları birçok çalışmayı Hisar Projesi ile taçlandırdıklarını söyledi.

İnsan ihtiyaçlarının değişmesi, teknolojinin gelişmesi ve kent kültürünün yaygınlaşması ile yerel yönetimlerin artık hayatın her alanında aktif bir şekilde yer aldığına dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, "Tarihi Baharat Yolu ile İpek Yolu'nun kesiştiği, ticaretin kalbinin attığı, kültürlerin buluştuğu şehrimiz, aynı zamanda dünyanın dört bir yanına ürün çeşidi sunan önemli bir ticaret ve ihracat kentidir. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tarihimizin ışığında, nasıl bir şehre hizmet ettiğimizin bilincinde olarak şehrimize vizyon ve yeni marka değerleri kazandıran birçok çalışmayı hayata geçirdik" dedi.  

"BURSA'DA TARİH YENİDEN CANLANDI"

7 bin yıllık geçmişi ile tarihin derin izlerini taşıyan Bursa'nın, tarih ve turizmini canlandırmak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Dündar, "Tarihi Çarşılar ve Hanlar Bölgesi, sivil mimari örneği yapılar, tarihi konaklar, camiler ve kültür merkezlerinin restorasyonu ile Bursa'da tarih yeniden canlandı.

Dünyanın tam panoramik en büyük müzesi, 'Panorama 1326 Bursa' Fetih Müzesi ile şehrimize önemli bir marka değeri kazandırdık. Bu nedenle müzemiz; gerek teknik açıdan gerekse manevi değeri bakımından yalnızca şehrimizin turizmine değil, ülke turizmi açısından da önemli bir rol oynuyor" diyerek bugüne kadar yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.  


Tarihi mirası korumaya yönelik çalışmaların zirvesi niteliğindeki 'Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi' hakkında da detaylı bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hisar bölgesinde 'Eski Şehir' misyonunu günümüze entegre ederek, bu bölgeyi yeniden hak ettiği değere kavuşturacak çalışmalarımız devam ettiğini söyledi.

Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Japonya Kyoto Belediye Başkanı Daisaku Kadokawa ile ev sahibi Andong Belediye Başkanı Kwon Gi-Chang, Bursa hakkında verdiği bilgiler ve toplantıya katılımından dolayı Başkan Dündar'a teşekkür etti.

Toplantı sonunda Başkan Dündar, diğer katılımcılarla birlikte 7 maddeden oluşan "Toplum temelli, gelecek odaklı tarihi şehir" konulu Andong Deklarasyonu'nu imzaladı. Deklarasyonda, "Somut ve soyut mirasın dijital teknolojiyle kombine edilmesi" konusu öne çıktı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Çiğ süt üretimi 2025'te geriledi! Manda ve keçi sütü sert düştü!
Çiğ süt üretimi 2025'te geriledi! Manda ve keçi sütü sert düştü!
Eti Bakır'dan Mazıdağı'na 220 milyon dolarlık yatırım hazırlığı
Eti Bakır'dan Mazıdağı'na 220 milyon dolarlık yatırım hazırlığı
Konya'da patates atağı... İthal tohum dönemi sona eriyor
Konya'da patates atağı... İthal tohum dönemi sona eriyor
İzmir'de CHP ilk Bornova'da sahaya indi
İzmir'de CHP ilk Bornova'da sahaya indi
Kayseri Melikgazi'de ihale zamanı
Kayseri Melikgazi'de ihale zamanı
Gaziantep Sezai Karakoç'u şiirleriyle andı
Gaziantep Sezai Karakoç'u şiirleriyle andı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber