• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
16:40
Adanalı üreticiye Büyükşehir'den tam destek
14:20
KİKDER Başkan Kahveci'yi ağırladı
07:30
Çiftçiye 1 milyon fide desteği
07:20
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
07:20
Cevdet Yılmaz'dan ekonomi açıklaması
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu halkçı projeleri paylaştı
Gündem
Yayınlanma: 23 Eylül 2023 - 15:10

İmamoğlu halkçı projeleri paylaştı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı ülkelerden mevkidaşlarının katıldığı ‘Yeşil Büyüme İçin Ortaklıklar (P4G) Konferansı Belediye Başkanları Paneli’nde konuştu.

Gündem
23 Eylül 2023 - 15:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İmamoğlu halkçı projeleri paylaştı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı ülkelerden mevkidaşlarının katıldığı 'Yeşil Büyüme İçin Ortaklıklar (P4G) Konferansı Belediye Başkanları Paneli'nde konuştu.

İSTANBUL (İGFA) - Pandemi sonrasında tüm dünyada şehirlerin öneminin arttığına dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da hayata geçirdikleri 'dayanışmacı belediyecilik' deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Askıda Fatura, tarımsal ve üretimsel destekler ile Halk Süt gibi uygulamaların detaylarını katılımcılarla paylaşan İmamoğlu, "Yerel yönetimlerin görevi, sadece hizmet sunmak değil, aynı zamanda vatandaşların kendilerini bağlı hissetmelerine, aidiyet duygusunu desteklemelerine ve birbirlerine destek olacak kadar bağlı hissetmelerine yardımcı olacak yollar bulmaktır. Bizim İstanbul'daki deneyimimiz budur. Aynı sorunlarla mücadele eden diğer şehirlerden de öğreneceğimiz çok şey var" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yeşil Büyüme İçin Ortaklıklar (P4G) Konferansı Belediye Başkanları Paneli"nde konuştu. İnternet üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıya; Bogota Belediye Başkanı Claudia Lopez, Malmö Belediye Başkanı Katrin Stjernfeldt Jammeh, Montevideo Belediye Başkanı Carolina Cosse, Cuenca Belediye Başkanı Cristian Zamora, Santiago Metropolitan Bölgesi Valisi Chile Claudio Orrego ve Cape Town Enerjiden Sorumlu Belediye Başkanı Komitesi Üyesi Beverley van Reenen katıldı. Pandemi sürecinin şehirlerin modern dünyadaki yerini farklılaştırdığına dikkat çeken İmamoğlu, "İnsan yapılarının bu sürekli büyüyen oluşumları burada kalmaya devam edecek. Daha da ötesi, geleceğimizin belirleyici bir özelliği olmaya adaylar" dedi. 

"SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAYAN ŞEHİRLER, KOPUK İLİŞKİLERİMİZİN BİR YANSIMASIDIR"

İstanbul gibi 16 milyonu aşan bir nüfusa sahip mega kentin Belediye Başkanı olarak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılamamasının sonuçlarının farkında olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, "İstikrarlı liderlik, iyi iletişim ve teknolojik ilerlemelerin atık yönetimi, su verimliliği ve diğer teknik sorunlarımızı çözebileceğine ve çözeceğine inanıyorum. Ancak, toplumlarımız kendilerini bakımsız ve ötekileştirilmiş hissederse nasıl sürdürülebilir şehirler inşa edebiliriz? İnsanları yaşadıkları şehre ait kılmada yerel yönetimlerin rolü nedir? Belediye başkanları bu topluluk fikrini nasıl beslemektedir? Gördüğüm kadarıyla, şehirlerin sürdürülemez olmasının temel nedeni, toplumsal bağların eksikliği, bir topluluğun parçası olma hissinin bozulmasıdır. Sürdürülebilir olmayan şehirler, kopuk ilişkilerimizin bir yansımasıdır" saptamalarında bulundu. 

"ASKIDA FATURA'YLA 330 BİNDEN FAZLA ELEKTRİK FATURASI VATANDAŞTAN VATANDAŞA ÖDENDİ"

"Bu nedenle İBB olarak 'dayanışmacı belediyecilik' olarak adlandırdığımız bir kavram geliştirdik" diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bunun temel amacı, üç ana kategoride dayanışmayı teşvik etmektir: Vatandaşlar arasında, kurumlar ve vatandaşlar arasında ve son olarak belediye ve vatandaşları arasında. Dayanışmayı artırmada oynadığımız ilk rol, vatandaşlar arasında kolaylaştırıcı olmaktır. Bu ne anlama geliyor? Pandemi sırasında iş kaybı ve devam eden istikrarsızlık nedeniyle, İstanbul'un düşük gelirli sakinlerinin çoğu elektrik faturalarını ödeyemez hale geldi. İlk dalga sırasında İBB olarak, 'Askıda Fatura' adında bir online bağış platformu oluşturduk. Belediye olarak görevimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit etmek ve onları hayırsever bağışçılarla eşleştirmekti. Bugüne kadar 330 binden fazla elektrik faturası, vatandaşlar tarafından vatandaşlar için ödenmiştir. Toplumun sınırlarında yaşayan ve kendilerini önemsenmemiş hisseden vatandaşlar görüldü. En önemlisi de aynı şehri paylaştıkları vatandaşlar tarafından görüldüler ve önemsendiler."

"HALK EKMEK, İSTANBUL'DAKİ 233 ÇİFTÇİDEN 8.300 TON BUĞDAY SATIN ALDI"

"İkinci katman ise, şirketler ve vatandaşlar arasında dayanışmanın sağlanmasıdır" diyen İmamoğlu, "Şirketlerin hizmetlerini, vatandaşların ihtiyaçlarına göre geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Diğer belediye yapılarının aksine, İBB'nin İstanbulluya, İBB adına hizmet veren 32 şirketi var. Belediye hizmetlerini, özel sektörden daha ucuza sağlıyorlar. Kârdan ziyade, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ön planda tutacak şekilde tasarlanmışlardır. İBB'nin iştiraklerinden biri olan İstanbul Halk Ekmek A.Ş., İstanbullulara kaliteli ve uygun fiyatlı ekmek sunuyor. İstanbul'daki çiftçilerden buğday satın alan şirket, İstanbul'daki 233 çiftçiden 8.300 ton buğday satın aldı. Kooperatiflere üretim, makine ve ekipman desteği de sağladık. Ayrıca kırılgan gruplardan biri olan kadın üreticilerimizin ürünlerini sergilemek ve üreticilerimize destek olmak amacıyla bir web sitesi (www.halkmarket.istanbul) ve online mağaza kurduk" bilgilerini paylaştı. 


"DİĞER ŞEHİRLERDEN DE ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR"

Belediye dayanışmasının üçüncü katmanının belediye ile vatandaşlar arasında olduğunun altını çizen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 

"Bu, vatandaşlara doğrudan hizmet götürmeyi amaçlamaktadır. Bu projelerden biri de Halk Süt projesidir. Silivri ve Çatalca'daki üreticilerden temin edilen sütler, ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz olarak ulaştırılıyor. İBB olarak kullanılmayan bir serayı, 'Fide Üretim Merkezi'ne dönüştürdük. Ürettiğimiz bu fideleri, 15 ilçe ve 166 mahalledeki çiftçilere bağışlıyoruz. Çiftçilik, hayvancılık ve balıkçılıkla uğraşan İstanbullulara sebze fidesi, ayçiçeği tohumu, buğday tohumu, mısır tohumu, hayvan yemi, gübre ve mazot desteği sağladık. Dünya; sellerin, orman yangınlarının ve diğer doğal afetlerin bir kereye mahsus değil, süregelen olaylar olduğu çoklu kriz dönemine girmiştir. Bu olağanüstü zamanlarda, ilk müdahaleci olmanın ötesinde en büyük zorluk, birliktelik duygusunu teşvik etmektir. Yerel yönetimlerin görevi, sadece hizmet sunmak değil, aynı zamanda vatandaşların kendilerini bağlı hissetmelerine, aidiyet duygusunu desteklemelerine ve birbirlerine destek olacak kadar bağlı hissetmelerine yardımcı olacak yollar bulmaktır. Bizim İstanbul'daki deneyimimiz budur. Aynı sorunlarla mücadele eden diğer şehirlerden de öğreneceğimiz çok şey var."


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Adanalı üreticiye Büyükşehir'den tam destek
Adanalı üreticiye Büyükşehir'den tam destek
KİKDER Başkan Kahveci'yi ağırladı
KİKDER Başkan Kahveci'yi ağırladı
Fransa'nın Yunanistan desteğine Rusya'dan rest
Fransa'nın Yunanistan desteğine Rusya'dan rest
Çiftçiye 1 milyon fide desteği
Çiftçiye 1 milyon fide desteği
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?
Bilecik'te son sözü DSİ söyleyecek
Bilecik'te son sözü DSİ söyleyecek

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber