• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
18:40
İzmir'de MAST Boat Show kapılarını açtı
15:40
VOYAH Taishan X8 yoğun ilgi görüyor
13:10
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi
11:10
Ekonomik Güven Endeksi 96,4'e düştü!
10:30
İşsizlik Mart'ta geriledi... İşsizlik oranı yüzde 8,1'e düştü
10:00
Konut satışında zorunlu ödeme sistemi 'Resmi'leşti
09:50
Citroën'den ikonik modele özel seri
09:30
Kurumlar Vergisinde son 2 gün! Beyan ve ödemede süre daralıyor
03:40
Bakan Bolat Bursa'da ekonomi mesajı verdi... İhracatta tarihi rekor kırdık
01:30
28 Nisan'da fabrikalarda ortak ses: İş cinayetleri son bulsun!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmirli gençlere Avrupa Birliği fırsatları tanıtıldı
Gündem
Yayınlanma: 15 Ekim 2022 - 12:50

İzmirli gençlere Avrupa Birliği fırsatları tanıtıldı

Türkiye ile birlikte tüm dünyada kutlanan #ErasmusDays adlı kampanya EURODESK temas noktası olan İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi iş birliğinde “Gençler için AB Fırsatları – EURODESK Bilgilendirme Etkinliği” düzenlendi.

Gündem
15 Ekim 2022 - 12:50
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmirli gençlere Avrupa Birliği fırsatları tanıtıldı
Türkiye ile birlikte tüm dünyada kutlanan #ErasmusDays adlı kampanya EURODESK temas noktası olan İzmir Valiliği ve Ege Üniversitesi iş birliğinde "Gençler için AB Fırsatları – EURODESK Bilgilendirme Etkinliği" düzenlendi.

İZMİR (İGFA) - #ErasmusDays günleri kapsamında EÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, iletişim oturumuna moderatörlük yaptı.

EN BÜYÜK ZENGİNLİK GENÇLİK

Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Büromuz, gençlere verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak son dönemde oldukça başarılı projeler yapıyor. Gayretli arkadaşlarımızdan müteşekkil bir proje ofisimiz var. Bu projelerin bedelleri devletimiz tarafından ödeniyor. Dolayısıyla bu projelere giderken alnınız açık, başınız dik olarak gidin. Gittiğiniz yerlerde bilimsel, çağdaş, kültürel anlamda ülkemiz için faydalı ne varsa alın gelin. Bizim en büyük zenginliğimiz, iyi eğitilmiş, bilgilerle donatılmış, kuşatılmış genç nüfusumuz. Ülke olarak en büyük üstünlüğümüz bu. Ülkemizin; sizin dinamizminize, enerjinize, gençliğin ufkuna, vizyonuna ihtiyacı var. Ülkeyi hep birlikte daha iyi hale getirmek için çalışmamız lazım. Çok güzel bir ülkemiz var. Ben inanıyorum ki sizler, kendinizi iyi yetiştirir, milli şuurla hareket ederseniz 21. yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı olacak. Bunu, sizlerin sayesinde gerçekleştireceğiz. Tüm gençlerimize, eğitim hayatlarında gerçekleştirecekleri projelerde, yapacakları işlerde ve bütün hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

"TÜRKİYE 34 ÜLKE ARASINDA BİRİNCİ"

Türkiye'nin Erasmus+ programına en çok ilgi gösteren ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, "2022 Avrupa Gençlik Yılı vesilesiyle en verimli şekilde ülkemizde gençlerimizin dikkatini çekebilmek ve katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı büyük bir memnunluk duyuyorum. Uzun bir geçmişi olan Türkiye-AB ilişkilerinin en önemli özelliği, başından itibaren hep inişli çıkışlı bir seyir izlemesi ve zaman zaman sorunlara rağmen tarafların bu ilişkiyi tam üyelik perspektifiyle sürdürme konusundaki iradeyi korumasıdır. Bu çerçevede Türkiye, Avrupa Birliğinin çeşitli programlarına mali katkıda bulunmaktadır. Dolayısıyla gençlerin aktif katılımları, projelerde çok büyük önem taşımaktadır. Türkiye, Erasmus+ programına 12 bin başvuruyla 34 ülke arasında birinci konumda bulunuyor. Bunda da İzmir Valiliğimizin çok büyük katkısı var. İzmir Valiliği, bu konuda Türkiye'de birinci konumda yer alıyor" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İzmir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu proje uzmanı ve EURODESK irtibat kişisi Zerrin Şimşek, AB fırsatları ve EURODESK hizmetleri konusunda gençlerle interaktif bilgilendirme oturumuna moderatörlük yaptı.

AB ve Gençlik programları hakkında interaktif bilgi yarışması oturumuna Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro personeli Dinç Sarayköylü moderatörlük yaptı. Yarışmanın birincisine ödülünü İzmir Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Özlem Gökçe takdim etti.  

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, "ErasmusDays İletişim Oturumu" kapsamında gençlerin projelerin yaygınlaştırılması konusunda görüş ve önerilerini aldı ve sorularını yanıtladı.

Etkinliğin sonunda Güzelbahçe Dr Güngör Özbek Anadolu Lisesi müzisyen öğrencileri ve müzik öğretmenlerinin konseri ve Ege Üniversitesi öğrencisinin gitar dinletisi ile katılımcılar keyifli anlar yaşadılar.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasında göç ve güvenlik zirvesi
Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan arasında göç ve güvenlik zirvesi
İzmir'de MAST Boat Show kapılarını açtı
İzmir'de MAST Boat Show kapılarını açtı
VOYAH Taishan X8 yoğun ilgi görüyor
VOYAH Taishan X8 yoğun ilgi görüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan birlik mesajı: Bizi kimse ayıramaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan birlik mesajı: Bizi kimse ayıramaz
İYİ Parti Bursa'dan iki ilçeye atama
İYİ Parti Bursa'dan iki ilçeye atama
DİSK heyetinden grev işçilerine ziyaret
DİSK heyetinden grev işçilerine ziyaret

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber