• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
11:10
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi, inşaat yükseldi
11:10
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
10:10
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayserili miniğin Umut'ları yeşerdi
Gündem
Yayınlanma: 09 Ağustos 2023 - 11:20

Kayserili miniğin Umut'ları yeşerdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel öğrencisi minik Umut’un hayalini gerçekleştirerek, bir kez daha gönülleri fethetti.

Gündem
09 Ağustos 2023 - 11:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayserili miniğin Umut'ları yeşerdi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nin özel öğrencisi minik Umut'un hayalini gerçekleştirerek, bir kez daha gönülleri fethetti.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin engelleri ortadan kaldıran Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden 11 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Umut Aytekin'in hayali gerçek oldu.

Kahraman itfaiye erleri ile buluşarak, itfaiyeci olma hayali olan Umut, o isteğine Büyükşehir Belediyesi ile kavuştu. Büyükşehir ekipleri, Umut Aytekin, annesi Tevhide Aytekin ile birlikte Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi'nden özel alınarak, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na getirildi. Burada İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan tarafından karşılanan Umut, itfaiye erleri ile kucaklaştı.

İtfaiye kıyafetleri giydirilen Umut, temsili olarak itfaiye aracına binerek, siren sesleri ile olay yerine gidip, itfaiye hortumunu kullandı. Ayrıca kurtarma operasyonlarında kullanılan itfaiye merdivenine binen Umut'un heyecanı ve sevinci gözlerinden okundu. İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın'ın da eşlik ettiği buluşmada, minik Umut, itfaiye erleri ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir itfaiye erinin omuzlarında taşıdığı Umut, kahraman itfaiye erlerinin kenetlenerek hep bir ağızdan söyledikleri itfaiye yeminine de şahitlik etti.

"HAYALLERİNE KAVUŞTU BUGÜN"

Duygularına hâkim olamayan Umut Aytekin'in annesi Tevhide Aytekin, çok mutlu olduğunu ve çok sevindiklerini ifade ederek, "Çok seviniyoruz, çok mutluyuz. Öğretmenlerimize, okulumuza, belediyemize, itfaiyecilerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok sağ olsunlar Umut'un isteklerini gerçekleştirdiler. Çok istiyordu. Hayallerine kavuştu bugün, çok mutlu olduk tabi, annesi olarak ben de mutluyum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çok sağ olsunlar, Allah sağlıklı mutlu günler versin" diye konuştu.

"İTFAİYECİLERİN EN ÇOK SEVDİĞİ BİR KAHRAMANIMIZ VAR"

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ise, Umut ile tanıştıkları için çok mutlu olduklarını ve Umut'un itfaiye erleri ile bir araya gelme hayallerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Bugün özel bir gün, özel bir insanımız var. İtfaiyecilerin en çok sevdiği bir kahramanımız var. İsmi Umut, Umut'u bizimle tanıştırdığı ve buraya getirdiği için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımızın şahsında bütün ekibine teşekkür ediyoruz. Umut'la beraber biz kahramanlıkları, kahramanlık hikâyelerini ve ailesini tanıma şansımız oldu. Kendisiyle tanıştığımız için çok mutluyuz. En önemlisi böyle bir arkadaşın acil durum ekiplerinden bir tanesi olan İtfaiyeyi tercih etmesi, acil durum ekiplerinin içerisinde yer almak istemesi ve herhangi bir sıkıntı anında 112'nin bütün halkın yanında olduğunu bilmesi, bildirmesi bizim için bir kazanç. Ailesi başta olmak üzere tüm özel arkadaşlara Umut'un şahsında teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz."

İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın da, Umut'un annesi Tevhide Aytekin ile sohbet ederek, "Evladınızı bize emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başkanımızın, hayırseverimizin sayesinde kurulan böyle güzel tesiste en iyi hizmeti vermek için ekibimizle beraber çalışıyoruz" dedi.


Umut'u hayallerine kavuşturan itfaiye erleri, Umut ile annesini itfaiye aracı ile evine bıraktı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi, inşaat yükseldi
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi,...
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl yeni bir yol şekillendiriyor
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl...
Pensilvanya'da film gibi kaza!
Pensilvanya'da film gibi kaza!

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber