• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
11:10
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi, inşaat yükseldi
11:10
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
10:10
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sakarya yeni fikirlerin peşinde
Gündem
Yayınlanma: 08 Ağustos 2023 - 17:00

Sakarya yeni fikirlerin peşinde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Afet Zamanında Sürdürülebilir Ulaşım Fikir Maratonu” programı gerçekleştirildi.

Gündem
08 Ağustos 2023 - 17:00
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya yeni fikirlerin peşinde
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen "Afet Zamanında Sürdürülebilir Ulaşım Fikir Maratonu" programı gerçekleştirildi.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ve Hollanda Yaratıcı Endüstriler Fonu Programı tarafından desteklenen Tasarımla Yardım Çalıştayı gerçekleştirildi.

"Afet Zamanında Sürdürülebilir Ulaşım Fikir Maratonu" adlı programda Sakarya'da afet zamanında ulaşımı devam ettirmek için acil durumda bisiklet kullanımını yaygınlaştırma noktasında fikir maratonu gerçekleştirildi.

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın öncülük ettiği projeye Belçika'dan Artgineering Ofis Yöneticisi Stefan Bendiks, Hollanda'dan Sustainable Solutions (Sürdürülebilir Çözümler) şirketi kurucusu Dirk de Jager ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü kurucu ortakları Berrin Benli ve Melih Gezer'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve yerel kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Nazik ziyaretleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Yüce, "Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin bisiklet kullanımı noktasında tüm çalışmalarımızı seferber ettik. Birçok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Şimdi ise "Dünya Bisiklet Şehri" olarak çok farklı bir projeyi daha şehrimizle tanıştırıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem ile birlikte bisiklet kullanımının ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi gördük. Bugün burada yurt dışından gelen paydaşlarımızın da katılımıyla birlikte tüm afet durumlarında şehrimizde uygulamak üzere bisiklet kullanımını yaygınlaştırma ve geliştirme noktasında fikir maratonu düzenledik. Başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı acil durumlarda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve kentsel hareketliliği sağlamak noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah kısa zaman içerisinde projelerimizi hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

AFET ANINDA KENTSEL HAREKETLİLİK DEVAM EDECEK

Başkan Yüce konuşmasının devamında,"Amacımız afet anında ve sonrasında bisikleti temel alarak kesintisiz ulaşım sağlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Fikir maratonunda çıkan farklı fikirlerden biri Turuncu Bisiklet kiralayanlara afet gönüllüsü eğitimi verilerek afet zamanında turuncu bisikleti ile çalışmalara katılımını sağlamak şeklindedir. Bugün burada katılımcılar ikiye ayrılarak afet sonrasında bisiklet temelli kamusal alan tasarımı üzerine fikir alışverişinde bulunarak ortaya farklı fikirlerin çıkması sağlanmıştır. Oldukça verimli geçen fikir maratonu için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Ağrı Dağı’na uzaydan selam: Göktürk-2B 3 yaşında
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
Yıldırım’da plastikle mücadele: 50 milyon şişeye fren
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
İzmir Körfezi’nde kirlilik alarmı büyüyor
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Hastane otoparkında araç yangını paniği
Son Haberler
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi, inşaat yükseldi
Nisan'ın güven tablosu netleşti... Hizmet ve perakende geriledi,...
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
İpsala Pirinci'ne AB'den Coğrafi İşaret Tescil Plaketi
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Kayseri Kocasinan'ın GES yatırımı tam gaz sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la telefonla görüştü
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl yeni bir yol şekillendiriyor
CGTN: Yönetişim Sanatı: Çin sürdürülebilir kalkınma için nasıl...
Hatay destek çağrısını yineledi... Siyaset yapılacak zamanda değiliz!
Hatay destek çağrısını yineledi... Siyaset yapılacak zamanda değiliz!

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber