• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
17:50
Endüstride yeni standart: Uzaktan İzleme ve Bulut Tabanlı Yönetim
17:00
MÜSİAD 111. GİK'in ana sponsoru Ekaldes oldu
14:40
Merkez'de 'Finansal Hizmetler Güveni' Nisan'da güçlendi
14:10
Merkez faizi sabit tuttu! Politika faizi değişmedi
12:20
Tüketici güveni Nisan'da sınırlı yükseldi!
10:00
Aslan payı Ege'nin... Turşu ihracatında da öne çıktı
09:30
Gözler Merkez'in faiz kararında
07:40
KTO Başkanı'ndan 23 Nisan mesajı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Şehit Türkan bebeğin adı Bursa Osmangazi'de yaşayacak
Yaşam
Yayınlanma: 19 Ağustos 2022 - 17:30

Şehit Türkan bebeğin adı Bursa Osmangazi'de yaşayacak

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’daki Türklere uygulanan asimilasyon politikalarına karşı direnişin simgesi olan ve henüz 18 aylık iken annesinin sırtında komünist rejimin askerleri tarafından vurularak şehit edilen Türkan Bebeğin adını Ovaakça Santral Mahallesi’nde inşa edilen parkta yaşatacak.

Yaşam
19 Ağustos 2022 - 17:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şehit Türkan bebeğin adı Bursa Osmangazi'de yaşayacak
Bursa Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan'daki Türklere uygulanan asimilasyon politikalarına karşı direnişin simgesi olan ve henüz 18 aylık iken annesinin sırtında komünist rejimin askerleri tarafından vurularak şehit edilen Türkan Bebeğin adını Ovaakça Santral Mahallesi'nde inşa edilen parkta yaşatacak.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın "Yeşil Bursa" kimliğini canlandırması adına ilçeye kazandırdığı parklara bir yenisini daha ekledi.

Ovaakça Santral Mahallesi'nde toplam bin 906 metrekare alana inşa edilen Şehit Türkan Bebek Çocuk Parkı, bin 507 metrekare yeşil alan, çocuk oyun alanları ve oturma grupları ile vatandaşların keyifli vakit geçirebilecekleri yeni bir sosyal donatı alanı oldu. İlçeye bugüne kadar 364 yeni park kazandırdıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehre nefes aldıracak yeşil alanların sayısını her geçen gün arttırdıklarını söyledi.

Adını, 1984 yılında Bulgaristan'daki asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 18 aylık Türkan Feyzullah'tan alan parkın açılışına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Demir, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Arif Kurtulmuşlar, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bugüne kadar Osmangazi'ye irili ufaklı birçok yatırımı kazandırdıklarını ifade etti. Merkezden en uç noktaya kadar 136 mahallenin tamamına hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Dündar, "Bugün de yapımı tamamlanan Şehit Türkan Bebek Parkı'nı Ovaakçalı vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Planlı şehirlerde hizmet üretmek daha kolay oluyor. Ancak plansız bölgelerde sıkışık ve çarpık yapılaşmadan dolayı hizmet üretmenin zorluğunu çok iyi biliyoruz. Bir park inşa etme için bile maliyetin 7-8 katı kamulaştırma bedeli ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Neredeyse bütün projelerimizi kamulaştırma yaparak hayata geçiriyoruz. Kamulaştırmalar proje bedellerinden daha maliyetli oluyor" dedi.

Yatırımlar yapmakla birlikte, yapılan yatırımlara isim vermenin de önemine dikkat çeken Başkan Dündar, "Bulgaristan'daki Türk kardeşlerimiz 80'li yıllarda komünizme karşı büyük mücadele verdi. Kırcaali, Cebel, Mestanlı, Kirkovo, Killi ve Eğridere'de başlayan direniş Sovyetler Birliği'nin ve komünizmin çöküşüne neden oldu. Şehit Türkan Bebek de Bulgaristan'daki Türk direnişinin simgesidir. Bulgaristan'daki soydaşlarımız bugün adım adım güçlenerek hükümette yer alma mücadelesi veriyor. Türkiye'ye gelen soydaşlarımız ise çalışkanlığı ile ülke ekonomisine katkı veriyor. Her yıl Killi'de Şehit Türkan Bebek için yapılan anmaya karşılılık bizler de parkımıza Türkan Bebeğin ismini vererek ölümsüzleştirmek istedik. Mahallelerimizin güzelleşmesi, vatandaşlarımızın daha güzel bir yaşam sürmesi adına üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz. Halkımıza hizmet sunduğumuz için huzurlu ve mutluyuz. İnanıyorum ki vatandaşlarımız da huzurlular mutlular ve bizlerden de memnunlar" diye konuştu.

Ovaakça Santral Mahallesi Muhtarı Yasemin Vatansever de yaptığı hizmetler ve verdiği desteklerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkürlerini sundu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
 Bayramda müzeler açık: Tarih ziyaretçisini bekliyor
Bayramda müzeler açık: Tarih ziyaretçisini bekliyor
Milli Savunma Bakanlığı: 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Sivas Belediyesi’nden Sokak Kedilerine ‘Sıcak’ Bir Proje
Sivas Belediyesi’nden Sokak Kedilerine ‘Sıcak’ Bir Proje
 Eyüpsultan'da ATV ile Park Halindeki Kişiye Çarpma
Eyüpsultan'da ATV ile Park Halindeki Kişiye Çarpma
Son Haberler
NATO liderleri Temmuz'da Türkiye'de buluşuyor
NATO liderleri Temmuz'da Türkiye'de buluşuyor
Endüstride yeni standart: Uzaktan İzleme ve Bulut Tabanlı Yönetim
Endüstride yeni standart: Uzaktan İzleme ve Bulut Tabanlı Yönetim
MÜSİAD 111. GİK'in ana sponsoru Ekaldes oldu
MÜSİAD 111. GİK'in ana sponsoru Ekaldes oldu
Merkez'de 'Finansal Hizmetler Güveni' Nisan'da güçlendi
Merkez'de 'Finansal Hizmetler Güveni' Nisan'da güçlendi
Merkez faizi sabit tuttu! Politika faizi değişmedi
Merkez faizi sabit tuttu! Politika faizi değişmedi
Bakan Özer Nevşehir'de okul müdürleriyle buluştu
Bakan Özer Nevşehir'de okul müdürleriyle buluştu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber