Ocak 2025’te yürürlüğe giren “Genel Aydınlatma Kapsamında LED Armatürlerin Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar” ile birlikte UEDAŞ, sokak aydınlatmalarında LED dönüşümünü hızlandırarak dağıtım şirketleri arasında öncü konuma yükseldi.Proje sayesinde enerji kayıpları azaltılırken, şehirlerin gece görünümü daha güvenli, modern ve çevre dostu bir yapıya kavuşuyor.LED Teknolojisiyle Verimlilik ve GüvenlikUzun ömürlü ve düşük bakım maliyetli LED armatürler, çevreye duyarlı yapısıyla öne çıkıyor.Dönüşüm çalışmalarıyla birlikte hem kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması hem de sokak ve caddelerde aydınlatma kalitesinin artırılması hedefleniyor.5 Yılda 256 Bin LED ArmatürTEDAŞ tarafından belirlenen hedefler doğrultusunda UEDAŞ, 2025 yılı içinde 28 bin 453 adet LED armatür montajı gerçekleştirecek.Takip eden dört yıl boyunca ise her yıl 56 bin 906 adet olmak üzere toplamda 256 bin 76 adet LED armatürün sahaya kurulması planlanıyor.Dijital Sistemlerle Anlık TakipDönüşüm yapılacak direklerin tespiti, malzeme ve maliyet planlaması ile teknik şartname ve sözleşme süreçlerini kapsayan kapsamlı bir hazırlık süreci yürütüldü.
Sahadaki çalışmalar, geliştirilen dijital sistemler ve tablet uygulamaları sayesinde anlık ve şeffaf biçimde takip ediliyor.“Sektöre Örnek Bir Proje”UEDAŞ Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu, 13 Ekim 2025’te Bursa Nilüfer’de başlatılan proje hakkında, “LED armatür dönüşüm projemiz; şehir güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve kamu kaynaklarının etkin kullanımı açısından bütüncül bir dönüşüm çalışmasıdır.Dijital altyapı desteğiyle süreci şeffaf ve etkin şekilde yönetiyoruz.Enerji verimliliğinde sektörümüze örnek olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.İş sağlığı ve güvenliği öncelikleri gözetilerek sürdürülen LED dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki aydınlatma altyapısının daha güvenli, modern ve çevre dostu bir yapıya kavuşması hedefleniyor.
Gündem
Yayınlanma: 22 Aralık 2025 - 14:13
UEDAŞ'tan Sokak Aydınlatmalarında LED Dönüşüm Hamlesi
UEDAŞ, yeni mevzuat doğrultusunda LED dönüşümünü hızlandırdı. 5 yılda 256 bin armatürle şehirler daha güvenli ve verimli olacak.
Gündem
22 Aralık 2025 - 14:13





