• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Spor
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Magazin
  • Yerel
  • Eğitim Yaşam Kültür Sanat Dünya
  • Ara
SON DAKİKA:
16:50
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
16:30
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
13:00
Konya ihracatta yükselişini sürdürüyor
12:10
Emeklilerden enflasyon tepkisi: Rakamlar gerçeği yansıtmıyor
11:50
Pacific Avenue Capital Partners, ESE World'ü satın almak için özel görüşüyor
10:30
Yİ-ÜFE yıllık yüzde 28,59 arttı... Üretim maliyetlerinde en çok artışta madencilikte
10:20
Nisan'da enflasyon yükseldi!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Dünya Doktorları binlerce kişiye şifa oluyor
Sağlık
Yayınlanma: 26 Mart 2023 - 16:10

Dünya Doktorları binlerce kişiye şifa oluyor

6 Şubat'ta meydana gelen 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bine yaklaşırken, Dünya Doktorları (DDD), Hatay ve Suriye’de depremden etkilenen insanlara desteğini sürdürüyor. Hatay’da 6 bine yakın afetzedeye sağlık hizmeti verdi.

Sağlık
26 Mart 2023 - 16:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünya Doktorları binlerce kişiye şifa oluyor
6 Şubat'ta meydana gelen 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bine yaklaşırken, Dünya Doktorları (DDD), Hatay ve Suriye'de depremden etkilenen insanlara desteğini sürdürüyor. Hatay'da 6 bine yakın afetzedeye sağlık hizmeti verdi.

ANKARA (iGFA) - Orta Güneydoğu Türkiye'de ve Suriye sınırına yakın yerde meydana gelen yıkıcı depremler binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Dünya Doktorları, depremlerin yaşandığı bölgelerde ihtiyaçları belirlemek üzere hızlıca harekete geçen ve afetin ilk anından bu yana Hatay'da çalışmalarını sürdüren sivil toplum kuruluşlarından biri oldu. Merkezi Türkiye'nin Kahramanmaraş ili olan ve Kuzey Batı Suriye'nin özellikle Halep ve İdlib bölgelerini ağır bir şekilde etkileyen 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden etkilenen insanlara ilk yardım ve tıbbi müdahale sağlamaya devam eden Dünya Doktorları, bölgede yaşayan afetzedelere sağlık hizmeti ulaştırıyor.

Köy köy, belde belde dolaşan Dünya Doktorları hastaneye gitme ihtimali bulunamayan afetzedelere ulaşarak sağlık taramaları gerçekleştiriyor.

6 Şubattan itibaren Dünya Doktorları Hatay'da; 2 bin 500 sağlık taraması, 3 bin ücretsiz ilaç dağıtımı gerçekleştirerek toplamda 5 bin 500 kişiye sağlık hizmet ulaştırdı.

Doktor, hemşire, ebe, psikolog ve sosyal çalışmacılardan oluşan mobil sağlık birimleriyle afetten etkilenen kişilerin sağlık, psikososyal destek, ilaç, koruma, temel su ve sanitasyon hizmetlerine erişimi sağlayan Dünya Doktorları ekipleri, kadınlar ve çocuklar için oluşturduğu güvenli alanlarda afetzede kadın ve çocuklara yönelik sağlık hizmeti, bireysel psikolojik destek, psikososyal grup seansları, koruma hizmeti, hijyen ve temizlik hizmeti veriyor.

DAR ALANLARDA KALABALIK YAŞAM SALGIN HASTALIKLARI TETİKLİYOR

Dünya Doktorları, birinci basamak sağlık hizmeti merkezi ve sanitasyon alanları olarak kullanılan konteynerler ile depremlerden etkilenen insanlara uzun vadeli ve sürdürülebilir insani yardım sağlamak için çalışmalarını sürdürürken, örgütün sahada gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu elde ettiği verilere göre bölgede şu ana kadar en fazla görülen hastalıklar olarak soğuk ve nemli havanın etkisiyle; ateş, boğaz ağrısı hatta akciğer iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, su azlığı, hijyen eksikliği, uygun olmayan barınma şartları ve toplu yaşam ortamlarında kalınması nedeniyle uyuz ve gastroenterit (bağırsak enfeksiyonları) olarak kayda geçti.



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Obezite bel ağrısını artırıyor: Uzmandan uyarı
Obezite bel ağrısını artırıyor: Uzmandan uyarı
Katı tümörlere ilk CAR-T tedavisi Çin’de
Katı tümörlere ilk CAR-T tedavisi Çin’de
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’ne Anlamlı Açılış
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’ne Anlamlı Açılış
Kanserde Gerçek Tehlike: Geç Kalmak!
Kanserde Gerçek Tehlike: Geç Kalmak!
Son Haberler
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
Türkiye–Litvanya ticaretinde hedef 2 milyar dolar
İçişleri'nden 'geri dönüş' iddialarına yanıt... 1,4 milyon Suriyeli ülkesine döndü
İçişleri'nden 'geri dönüş' iddialarına yanıt... 1,4...
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
İzmir'de Uluslararası Zeytin Zirvesi... 13 ülkeden uzmanlar buluşuyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Erivan'da temaslarını sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Erivan'da temaslarını...
Konya ihracatta yükselişini sürdürüyor
Konya ihracatta yükselişini sürdürüyor
Düzce'de yangın: Ahşap ev kullanılamaz hale geldi
Düzce'de yangın: Ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Spor
Sağlık
Teknoloji
Magazin
Yerel
Eğitim
Yaşam
Kültür Sanat
Dünya
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Ağrı Haber / Bursa Haber / Cuma Hutbesi / Alanya Haber